Ταλαιπωρία των οδηγών εις το όνομα της αποταμίευσης (vid + φωτο)


Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» προκαλεί καθημερινά το αποχετευτικό έργο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Πέτρου Ράλλη – Τι λέει στο Newsbomb.grο υπεύθυνος του έργου – Αγανακτισμένοι οδηγοί και ιδιοκτήτες καταστημάτων μιλούν για τον καθημερινό τους «Γολγοθά»


Με «συνοδηγό» την υπομονή κινούνται καθημερινά χιλιάδες οδηγοί στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, καθώς εδώ και έναν μήνα περίπου πραγματοποιούνται αποχετευτικά έργα, στο ύψος της Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα ανόδου.

Το πρόβλημα που δημιουργείται στο σημείο σύμφωνα με οδηγούς και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής είναι τεράστιο, ενώ ακόμη πιο έντονο αναμένεται να γίνει στην περίπτωση που κλείσει και ο παράδρομος.

Το έργο, το οποίο όπως αναφέρει στο Newsbomb.gr ο υπεύθυνος, κ. Λυμπέρης εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Κηφισού και της ευρύτερης περιοχής, γίνεται με την συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία και την περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο, και ενώ έχει ξεκινήσει από τις αρχές Αυγούστου έχει ολοκληρωθεί μόλις το 1/3 του έργου.

Ο κ. Λυμπέρης, από την πλευρά του, εμφανίζεται αισιόδοξος για την άμεση υλοποίησή του. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο η καθυστέρηση της υλοποίησης του έργου οφείλεται στο αμαξοστάσιο του Μετρό στον Ελαιώνα. Η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί μέχρι και τον Νοέμβριο, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπέρης, ενώ τον Δεκέμβριο ευελπιστούν να υπάρξει μία καλύτερη διαχείριση.

«Για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των οδηγών θα μπορούσε να γίνει μια υπόγεια στοά όμως αυτό θα κόστιζε παραπάνω. Έτσι, με κοινή απόφαση όλων προτιμήσαμε το έργο να γίνει όπως είναι τώρα», ανέφερε τέλος.

«Αν κλείσει ο παράδρομος θα μπλοκάρουν όλα»

Οδηγοί που περνούν από το σημείο κάνουν λόγο για έναν καθημερινό «Γολγοθά».

«Η ταλαιπωρία είναι πολύ μεγάλο. Έχει γυρίσει ο κόσμος από τις καλοκαιρινές διακοπές και το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο» εξηγεί στην κάμερα του Newsbomb.gr ένας πολίτης που χρησιμοποιηθεί καθημερινά με το αυτοκίνητό του την Εθνική Οδό.

«Πέρασε και ο Αύγουστος και δεν έχει τελειώσει το έργο. Αν κλείσει και ο παράδρομος θα μπλοκάρουν όλα» ανέφερε ένας άλλος οδηγός. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος μπορεί στο σημείο να υπάρξουν καθυστερήσεις και μίας ώρας.

Την έντονη ανησυχία του στο ενδεχόμενο να διακοπεί η κυκλοφορία στον παράδρομο εκφράζει ιδιοκτήτης υγρών καυσίμων.

«Πόσο θα κρατήσουν τα μαγαζιά αν κλείσει ο δρόμος» διερωτάται, ενώ παραδέχεται πως είναι ένα έργο που δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ωστόσο, εκφράζει τους φόβους του για την κίνηση των καταστημάτων.