ΓΕΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ: Ασθενής επιτέθηκε με μαχαίρι σε νοσηλευτή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο κρούσμα βίας σημειώθηκε κατά εργαζομένου σε δημόσιο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου ασθενής επιτέθηκε σε νοσηλευτή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το in.gr, ασθενής ρουμανικής καταγωγής που νοσηλευόταν στην Γ' Παθολογική Κλινική επιτέθηκε χθες το μεσημέρι σε νοσηλευτή, επειδή δεν του άρεσε το φαγητό.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο ασθενής άρπαξε ένα μαχαίρι από διπλανό κομοδίνο και τραυμάτισε τον νοσηλευτή προκαλώντας του εκδορές.

Την περασμένη εβδομάδα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο νοσηλεύτρια δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενή επειδή δεν έγινε εισαγωγή για νοσηλεία στον πατέρα του.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έχει κατ' επανάληψη διαμαρτυρηθεί για τα κρούσματα βίαιης συμπεριφοράς ασθενών και των συνοδών τους κατά του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων επιρρίπτοντας ευθύνες στο υπουργείο Υγείας για την ελλιπή φύλαξη των δημοσίων νοσοκομείων και την έλλειψη χρηματοδότησης για την επάνδρωση των νοσοκομείων με επαρκές ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι στην έξαρση των κρουσμάτων βίας στα δημόσια νοσοκομεία συντελούν και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη για «φακελλάκια» και «πλοκάμια παρακράτους» που πλήττουν το κύρος της ιατρικής κοινότητας.