Εγκαίνια για το Κέντρο Υγείας της Νίκαιας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Νίκαιας σε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτίριο στην οδό Καισαρείας 30-32. Στο Κ.Υ. Νίκαιας συστεγάστηκαν η πρώην Μ.Υ. Νίκαιας, τα Μικροβιολογικά εργαστήρια, που στεγάζονταν επί της οδού Λαμψάκου και το Τ.Ι. Νεάπολης.

Με την συστέγαση αυτή, η 2η Δ.Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου στοχεύει την αναβάθμιση των παρερχομένων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, την καθολική κάλυψη των αναγκών τους, την ισότιμη πρόσβαση, την οικονομική ανακούφιση τους, αλλά και τη διασφάλιση του δημοσιονομικού κόστους, ενώ βελτιώνονται οι συνθήκες λειτουργίας των εργαζομένων και μειώνεται συγχρόνως το λειτουργικό κόστος.

Η νέα αυτή μονάδα, που ονομάζεται πλέον Κ.Υ. Νίκαιας, στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο εκ βάθρων κτίριο, με κάθετη δομή, σύγχρονες εγκαταστάσεις και ωράριο λειτουργίας από 07.00 πμ έως 19.00 μμ.

Λειτουργούν ιατρεία των βασικότερων παθολογικών ειδικοτήτων, όπως: Γαστρεντερολογικό, Γενικής Ιατρικής, Δερματολογικό, Καρδιολογικό, Νευρολογικό, Παθολογικό, Παιδιατρικό, Πνευμονολογικό, Ψυχιατρικό.

Χειρουργικών ειδικοτήτων, όπως: Γυναικολογικό – Μαιευτικό – PapTest, Οδοντιατρικό, Ορθοπαιδικό, Οφθαλμολογικό, Ωτορινολαρυγγολογικό (ΩΡΛ) και Εργαστηριακών ειδικοτήτων και Εργαστηρίων όπως: Ακτινολογικό με ψηφιοποιημένο ακτινολογικό μηχάνημα και μηχάνημα Υπέρηχων.

Βιοπαθολογικό, στο οποίο θα διενεργούνται Αιματολογικές, Βιοχημικές και Μικροβιολογικές εξετάσεις και ένα πλήρως εξοπλισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο θα μπορεί να υποστηρίξει και την ολοήμερη εφημερία του ΚΥ, η οποία είναι στα άμεσα σχέδια της 2ης Υ.ΠΕ. και του υπουργείου Υγείας.

Με αυτές τις δράσεις υλοποιούνται οι στόχοι της πολιτικής υγείας για: καθολική και δωρεάν υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού, εξωστρεφή λειτουργία των Δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αποφεύγοντας την πρόσβαση σε αυτές με στόχο μόνο την «συνταγογράφηση», και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας στην κοινότητα.