ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2014: Το μήνυμα του Δημάρχου Νίκαιας – Ρέντη στους μαθητές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Mε την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισκέφθηκε σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Μιλώντας προς μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και γονείς τόνισε μεταξύ άλλων:

 

«Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί,

 Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία και δοκιμασία που περνάει ο τόπος μας, αυτό που έχουμε να προτάξουμε είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η αλληλοκατανόηση και η αντίστασή μας σε όλα αυτά τα άδικα μέτρα που πλήττουν τον λαό μας.

Δυστυχώς τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης μετά τις συνεχείς περικοπές των πόρων, είναι σε πλήρη αδυναμία. Αντέξαμε μέχρι τώρα και δεν κλείσαμε κοινωνικές δομές, ούτε τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού.

Μαζί θα παλέψουμε να αποφύγουμε περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας.

Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια ως Δήμος για την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών των σχολείων και πιστεύουμε ότι σε μεγάλο βαθμό ανταποκρινόμαστε θετικά.

Γνωρίζουμε τις ελλείψεις των σχολείων αλλά και τα προβλήματα των εκπαιδευτικών μας, από τους οποίους ζητάμε να υπερβάλλουν εαυτούς για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των παιδιών μας.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι για  μας το θέμα «ΠΑΙΔΕΙΑ» είναι άμεση προτεραιότητα, παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που έχει ο Δήμος μας.

 

Σας ευχόμαστε και πάλι καλή και δημιουργική χρονιά».