Σκάνδαλο με ανάθεση 1.100.000 ευρώ στο Δήμο Κορυδαλλού – «Δείχνει» τον Δήμαρχο Νίκο Χουρσαλά τ. Αντιδήμαρχος (έγγραφα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Η ανάθεση του έργου 1.100.000 ευρώ για led φωτισμό ακυρώθηκε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων

- Υπήρχε προσφορά με 400.000 ευρώ λιγότερα!

- Για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων της Δημοτικής Αρχής Χουρσαλά - Δημόπουλου κάνει λόγο ο πρώην πρωτοκλασάτος Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Γιάννης Πάχος στην επιστολή παραίτησής του

Μια ιδιαίτερα βαριά καταγγελία από τα πλέον υπεύθυνα χείλη του πρώην Αντιδημάρχου Κορυδαλλού και Προέδρου Πολυτέκνων Πειραιά Γιάννη Πάχου δε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη.

Ιδίως δε όταν αφορά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος και σε ανάθεση έργου άνω του 1.000.000 ευρώ!

Φαίνεται ότι ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, παρά το γεγονός ότι επαγγέλεται οικονομολόγος, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει την άσκηση χρηστής διοίκησης… αν κρίνουμε από την ακύρωση διαγωνισμού 1.100.000 ευρώ, που αφορούσε σε τοποθέτηση led φωτισμού.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Πάχο, την ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή υπερψήφιζε την ανάθεση στον εργολάβο με την προσφορά του 1.100.000 ευρώ, υπήρχε και άλλη προσφορά με έκπτωση 45%, περίπου δηλαδή 400.000 λιγότερα από την «ακριβή» προσφορά!

Η ακύρωση σύμφωνα με τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο κ. Πάχος - και τα οποία δεν έχουν διαψευστεί επισήμως από το Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά - ήρθε από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, δίνοντας ένα ηχηρό χαστούκι στη Δημοτική Αρχή.

Μάλιστα, στην επιστολή παραίτησής του από τη θέση του Αντιδημάρχου και παράλληλα της ανεξαρτηροποίησής του από το συνδυασμό Χουρσαλά, ο κ. Πάχος μιλά ευθέως για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων από το δίδυμο Χουρσαλά - Δημόπουλου!

Δείτε την ανάρτηση του Γιάννη Πάχου στο Facebook, με την οποία ανέδειξε το σκάνδαλο:

Τρανταχτό παράδειγμα παράνομης ανάθεσης αποτέλεσε η προμήθεια φωτιστικών led ύψους 1.100.000 ευρώ περίπου από την Δημοτική Αρχή Χουρσαλά-Δημόπουλου, αφού η αρμόδια επιτροπή της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων συμβάσεων θεώρησε άκυρη την απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την ανάθεση.
Και άραγε πως μπορεί κάποιος να μην κάνει δεύτερες σκέψεις, όταν η εταιρεία που προκρίθηκε από την διοίκηση του Δήμου έδωσε μόνο 10% έκπτωση ενώ η εταιρεία που κέρδισε την ένσταση προσφέρει 45% δηλαδή 400.000 χιλιάδες περίπου ευρώ λιγότερα.
Πως θα δικαιολογούν οι αρμόδιοι του Δήμου αυτή την τεράστια διαφορά σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος δηλαδή των ιδίων των δημοτών.
Αυτοί και άλλοι λόγοι είναι που με οδήγησαν στην παραίτηση - καταγγελία μου.
Έκανα αίτηση πριν από 20 μέρες περίπου για να δώ τον φάκελο αυτής της υπόθεσης και απάντηση δεν έχω λάβει μέχρι σήμερα.
Που είναι το ήθος, η εντιμότητα και η διαφάνεια που πρέπει να διακρίνουν τις δημόσιες αρχές?
Δυστυχώς για την Δημοτική αρχή το κουτί της Πανδώρας άνοιξε....

1. 5 Οκτωβρίου: παραίτηση από την θέση Αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποίηση.
2. 7 Οκτωβρίου: αίτηση για χορήγηση
αντιγράφων του διαγωνισμού για τα led.
3. 17 Οκτωβρίου: απόφαση η οποία ακυρώνει την πράξη ανάθεσης του έργου.

Διαβάστε επίσης:

Δήμος Κορυδαλλού: Παραίτηση βόμβα & ανεξαρτητοποίηση πρωτοκλασάτου Αντιδημάρχου – Επιστολή «φωτιά»

Δήμος Κορυδαλλού: Υπό διάλυση η Δημοτική Αρχή – Νέα παραίτηση «βόμβα»