Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα που χρησιμοποίησε η Ρούπα για το ελικόπτερο! (ΦΩΤΟ)

Η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια αποκάλυψαν το σχέδιο για την απόδραση του γνωστού τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές του Κορυδαλλού, μία απόδραση που είχε σχεδιαστεί με ελικόπτερο όπως και εκείνη του κακοποιού Παλαιοκώστα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και εμπλοκής του Παλαιοκώστα στην απόπειρα απόδρασης του Μαζιώτη, καθώς στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί πως οι δύο άντρες είχαν επαφές και πολλοί δεν απέκλειαν ο Παλαιοκώστας να προστατεύει την Πόλα Ρούπα. Άλλωστε, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ο Έλληνας φαντομάς διαθέτει την τεχνογνωσία για τέτοιου είδους αποδράσεις.

ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αστυνομία την Κυριακή στις 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι (6) ατόμων και με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε μία γυναίκα η οποία όπως όλα δείχνουν ήταν η Πόλα Ρούπα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό, στο Θεολόγο θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε επιπλέον ατόμων.

Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο βρισκόταν στην περιοχή Ερυθρών Αττικής, η Πόλα Ρούπα με την απειλή χρήσης πυροβόλου πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς ανατολική κατεύθυνση, δηλαδή προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Για να νοικιάσει το ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα χρησιμοποίησε πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Τα ανευρεθέντα και κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Η Πόλα Ρούπα περιγράφεται ως ηλικίας σαράντα έως πενήντα ετών, αδύνατη, ύψους 1,60 με 1,65 μ., με κοντά ξανθά μαλλιά, φορούσε περούκα με μακριά καστανά μαλλιά μέχρι το ύψος των ώμων, ενώ φορούσε μαύρο κολάν, λευκό παλτό με λευκή ζώνη και μαύρα παπούτσια, έφερε μαύρη γυναικεία γυαλιστερή τσάντα και μια τροχήλατη βαλίτσα μικρού μεγέθους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου είναι πρώην αστυνομικός που ήταν πιλότος και στα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ, ενώ έδωσε μάχη για να τη συλλάβει, κάτι που όμως δεν κατάφερε.

newsit