ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ: Βράβευση Δημάρχου Κορυδαλλού από τον ΣΕΓΑΣ (ΦΩΤΟ)

– Σημαντική βράβευση για τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη από τον ΣΕΓΑΣ
– Φωτορεπορτάζ από το Piraeus Press

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του ονείρου να αποκτήσει τη δική του στέγη ο ελληνικός Στίβος γίνεται πραγματικότητα!

Στη διάρκεια της ετήσιας γιορτής βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών της χρονιάς, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», για πρώτη φορά και με τον πιο επίσημο τρόπο, εξαγγέλθηκε το χαρμόσυνο γεγονός, που έγινε δεκτό με ενθου-σιασμό και εν μέσω χειροκροτημάτων από εκατοντάδες φίλους του κλασσικού αθλητισμού στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Το σύγχρονο εθνικό αθλητικό κέντρο θα δημιουργηθεί, σε μια έκταση 115 στρεμμάτων στην περιοχή Σχιστό Κορυδαλλού, ιδιοκτησίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που επί χρόνια έμενε αναξιοποίητη. Σύμφωνα με το μάστερ πλαν, την πρόταση χωροθέτησης του Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη και την συναίνεση του ΣΕΓΑΣ, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κλασσικού Αθλητισμού θα περιλαμβάνει α) ένα σύγχρονο στάδιο απο-κλειστικά για τον Στίβο χωρητικότητας 11.000 θεατών, β) ένα κλειστό προπονητήριο προ-θέρμανσης – προετοιμασίας των αθλητών και των αθλητριών του στίβου γ) ένα γήπεδο ποδοσφαίρου χωρητικότητας 2.500 θεατών δ) ένα κλειστό γυμναστήριο Τ9 όπου θα φιλοξενούνται αθλήματα όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το χαντ- μπολ, ποδόσφαιρο κλειστού χώ-ρου κλπ.

Στους χώρους των 115 στρεμμάτων θα μπορούν να διεξάγονται και άλλες αθλητικές δρα-στηριότητες π.χ. τένις, Μπητς Βόλεϊ, ποδόσφαιρο 5χ5 κ.α. Μιλάμε γα ένα φιλόδοξο σχέδιο αθλητικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η αθλούμενη νεολαία του Κορυδαλλού.

Αξιοσημείωτη είναι η επίσημη αναφορά στο ζήτημα ανέγερσης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Στίβου από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Στην απαντητική ε-πιστολή του προς το Δήμο Κορυδαλλού (08/02/2019) ο Υφυπουργός αναφέρει ότι «η υ-πηρεσία μας δεν έχει κατ΄ αρχήν αντίρρηση για τη δημιουργία υπερτοπικού αθλητικού κέ-ντρου σε έκταση της ΓΓΑ στο Σχιστό του Δήμου σας». Για να προσθέσει από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΕΓΑΣ:

«Θέλω με χαρά να σας ανακοινώσω πως σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημιουρ-γία Εθνικού Κέντρου Στίβου στο Σχιστό. Είμαστε αισιόδοξοι πως μια καλύτερη μέρα ξημε-ρώνει για την ελληνικό στίβο».

Δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πολυσήμαντη εξέλιξη ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου και παλιός πρωταθλητής του Δεκάθλου Βασίλης Σεβαστής: «Ευχα-ριστούμε την αθλητική ηγεσία, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και τον Αντι-περιφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, με τους οποίους δουλεύουμε εδώ και μήνες γι αυ-τό το έργο. Πραγματικά σήμερα δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθούν τα επόμενα καθοριστικά βήματα. Ο δρόμος γι αυτό το όνειρο θα είναι μακρύς, εμείς θα είμαστε εδώ για να το προχωρήσουμε, με όσους πιστεύουν σ΄ αυτό».

Η επίσημη αποδοχή της πρότασης χωροθέτησης της έκτασης των 115 στρεμμάτων από την Πολιτεία, που είχε καταθέσει προ μηνών ο Δήμαρχος Κορυδαλλού για λογαριασμό του Δήμου, φανερώνει και το ενδιαφέρον για την αθλητική ανάπτυξη της περιοχής. Για το λόγο αυτό η αρχαιότερη αθλητική ομοσπονδίας, ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τον κ. Σταύρο Κασιμάτη, στη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής διακρίσεων στους κορυφαίους του Στίβου μέσα στο 2018. Ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ευχαρίστησε θερμά τη Διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για την τιμή τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι: « Είναι ιδιαίτερα τιμητική μια αναγνώριση από την αρχαιότερη και πιο ιστορική ομοσπονδία, τη μήτρα από την οποία αναπήδησαν όλα τα ολυμπιακά αθλήματα. Και νομίζω ότι για την περιοχή μας, που αγαπάει όλα τα σπορ, θα έχει την σπουδαία ευκαιρία να φιλοξενήσει το κορυφαίο των αθλημάτων με τη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Κλασσικού Αθλητισμού στο Σχιστό. Ξέρουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα έχει μακρύ δρόμο για να ολοκληρωθεί. Ίσως χρειαστεί και μια εξαετία. Εμείς θα συνεχίσουμε, πάντως, την προσπάθεια, ώστε ο ελληνικός στίβος να αποκτήσει το δικό του Σπίτι, γιατί το δικαιούνται οι χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες του».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος βράβευσε αθλητές και αθλήτριες του στίβου, που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις τη χρονιά που πέρασε.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ :