Αλλάζει κτίριο το Δημαρχείο Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά των υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού στο νέο ιδιόκτητο Δημαρχείο, στο πρώην Άσυλο.

Η κατασκευή του έχει ήδη ολοκληρωθεί και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες, όπως η σύνδεση με τα δίκτυα προκειμένου να μετεγκατασταθούν οι υπηρεσίες και να λειτουργήσουν πλήρως από τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο υποδομής στην πόλη τις τελευταίες δεκαετίες, η κατασκευή του οποίου χρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιβαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό, δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στους δημότες, δεν εξαρτάται από δανεισμό και δεν υποθηκεύει το μέλλον του Δήμου.
Με τη λειτουργία του ο Δήμος Κορυδαλλού εξασφαλίζει σημαντικό δημοσιονομικό όφελος, αφού θα εξοικονομεί τα ποσά που διαθέτει σήμερα για μισθώματα κτιρίων που φιλοξενούν τόσο τις κεντρικές, όσο και άλλες υπηρεσίες. Αξιοσημείωτο είναι δε το γεγονός ότι η δημοτική αρχή φρόντισε να μην επιβαρυνθεί το δημοτικό ταμείο και για τον εξοπλισμό, τον οποίο εξασφάλισε ελαφρώς μεταχειρισμένο από άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Το κτίριο αποτελείται από δυο ισόγειους αυτόνομους χώρους συνολικής επιφάνειας 1000 περίπου τετραγωνικών και δυο ορόφους συνολικά 1900 περίπου τ.μ. Στους ισόγειους χώρους θα στεγαστούν οι υπηρεσίες που αφορούν στην καθημερινότητα και στην εξυπηρέτηση των δημοτών, όπως το ληξιαρχείο, το δημοτολόγιο, το πράσινο, το περιβάλλον, η παιδεία, καθώς και το ΚΕΠ, το οποίο μεταφέρεται από το μισθωμένο ακίνητο Γρ. Λαμπράκη και Ύδρας. Επίσης στο ισόγειο βρίσκεται η σύγχρονη αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και ειδικές ημερίδες και εκδηλώσεις.
Το νέο σύγχρονο κτίριο αποτελούσε όνειρο δεκαετιών, αφού ο Κορυδαλλός ήταν από τους ελάχιστους Δήμους που δεν διέθετε ιδιόκτητο Δημαρχείο και στέγαζε τις υπηρεσίες του σε μισθωμένα κτίρια.
Το Δημαρχείο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την πόλη, αφού ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνεται, ώστε να είναι προσβάσιμος στους δημότες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήδη γίνονται φυτεύσεις νέων δέντρων και πρασίνου, ώστε να αποτελέσει φυσική συνέχεια του υπάρχοντος πάρκου.