ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ: Βραβεύτηκε η δημιουργικότητα των παιδιών


Το αδιαχώρητο στη Γιορτή 10ου Παιδικού Παραμυθιού, με θέμα: «Θάλασσα πλατιά, σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις».

Μια υπέροχη γιορτή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στο θέατρο «Α. Παπανδρέου» στο Πάρκο Σελεπίτσαρι, κατά την οποία ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας βράβευσε τους μαθητές της πόλης που συμμετείχαν στο 10ο Διαγωνισμό Παιδικού Παραμυθιού «Θάλασσα πλατιά, σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις», ενώ έγιναν βραβεύσεις και του 2ου Καλλιτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού με το ίδιο θέμα. 


Περισσότερα από 600 άτομα δημιούργησαν το αδιαχώρητο και αγκάλιασαν την προσπάθεια των παιδιών, που απέδειξαν για ακόμα μία φορά ότι αναζητούν ευκαιρίες για να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους.


Και φέτος, λοιπόν, οι συμμετοχές ήταν πολλές και οι μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων εργάστηκαν για να εκφραστούν σ’ ένα θέμα πολύ αγαπητό σε όλους μας, όπως είναι η θάλασσα.


Αξίζει να επισημανθεί ότι την κριτική επιτροπή για τις βραβεύσεις που έγιναν αποτέλεσαν οι Ευτύχιος Καστρινάκης (πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής), Κική Κοκκίνου (Συγγραφέας και μεταφράστρια), Καίτη Ριζάκη (Σχολική Σύμβουλος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Μάγια Δεληβοριά (Λογοτέχνης) και Πέτρος Γεωργαρίου (Γλύπτης).


ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Αρχικά απονεμήθηκαν βραβεία στα Νηπιαγωγεία:

1ο Βραβείο: 8ο Κερατσινίου (ολοήμερο τμήμα) με το έργο «Το αλατένιο βασίλειο», (Εκπαιδευτικοί: Αθηναίου Ζωή και Κοροβέση Σοφία).

2ο Βραβείο: 18ο Κερατσινίου (κλασσικά τμήματα)  με το έργο «Περιπέτεια στο βυθό» (Εκπαιδευτικοί: Κώστα Ροδούλα και Ρουζέρη Ευανθία  – Αρετή).

3ο Βραβείο: 8ο Κερατσινίου (κλασσικό τμήμα), με το έργο «Έχει και η θάλασσα καρδιά» (Εκπαιδευτικός: Σίσκου Σταυρούλα).

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν ακόμα στο  18ο Κερατσινίου (ολοήμερο τμήμα) με το έργο «Η Φωτεινή η Λουλουδένια», για τη φαντασία των μικρών μαθητών (Εκπαιδευτικοί: Στυλιανή Χαϊκλή και Δήμητρα Μπέλμπα) και στο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Στέγκα με το έργο «Η Θάλασσα του κυρ Θεμιστοκλή», για το πρωτότυπο κείμενο (Εκπαιδευτικός: Ζήλου Κωνσταντίνα).


Ακολούθησαν οι βραβεύσεις των Δημοτικών Σχολείων:

1ο Βραβείο: 20ο Κερατσινίου, για το έργο «Θάλασσα πλατιά, σ΄ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις», της ΣΤ’ τάξης (Εκπαιδευτικός: Παναγιωτακοπούλου Μαριγώ).

2ο Βραβείο: 4ο Δραπετσώνας, με το έργο «Φως στην καταιγίδα», της Ε1 τάξης (Εκπαιδευτικός: Πρατσινάκη Ελισάβετ).

3ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Στέγκα, με το έργο «Μια αλατοπεριπέτεια στο βυθό της θάλασσας», της Δ’ τάξης (Εκπαιδευτικός: Μπαλούρδα Ζαφειρία).

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν ακόμα στο 23ο Κερατσινίου, στην ΣΤ’ τάξη με το έργο «Θάλασσα πλατιά, σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις», για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον (Εκπαιδευτικός Λάσκα Ζέφη), στα Εκπαιδευτήρια Καραχάλιου, στην Ε’ τάξη για το έργο «Το νησί των κυμάτων», για το μήνυμα που εκπέμπει ότι με την προσπάθεια ο άνθρωπος πετυχαίνει το σκοπό του (Εκπαιδευτικός: Κοντονάσιος Τζανής) και στο 23o Κερατσινίου στην Ε’ τάξη, για το έργο «Θάλασσα πλατιά, σ’ αγαπώ γιατί μου μοιάζεις», για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό (Εκπαιδευτικός: Αντώνιος Δρόσος).


Στην συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις ζωγραφικής:

1ο Βραβείο: Κάλλια Σκλάβου (Τμήμα Α3, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας), Ρίζος Παναγιώτης (Τμήμα Α6, 4ο Γυμνάσιο Κερατσινίου), Μακρινού Παναγιώτα (Τμήμα Β2, 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου), Λογοθέτη Μαγδαληνή (Τμήμα Γ1, 7οΓυμνάσιο Κερατσινίου).

2ο Βραβείο: Σταματέλου Ηλία, Όκκα Γεωργία (Τμήμα Α4, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας), Δεμένικας Παναγιώτης, Κανέας Φώτης (Τμήμα Β2, Τμήμα Β1 – 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας), Σακίρης Κωνσταντίνος (Τμήμα Β3, 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου), Ροπόκη Άρτεμης (Τμήμα Β3, 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου), Γουλιάρμη Χρυσάνθη (Τμήμα Γ1, 7ο Γυμνάσιο Κερατσινίου).

3ο Βραβείο: Γούτη Γαλήνη (Τμήμα Α1, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας).


Απονεμήθηκε ακόμα τα εξής βραβεία:

– Βραβείο Καλής Συνεργασίας: Σταματέλου Ήλια, Αλεξάνδρου Γιώργος (Τμήματα Α4 – Β1, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας), Πόπα Αλεξάνδρα, Πόπη Πηνελόπη (Τμήμα Α2, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας).

-Βραβείο Αναφοράς στην Αρχαία Ελλάδα: Τσέλιος Στάθης (Α4, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας).

-Βραβείο Μαρκαδόρου: Σαρηγιάννης Θοδωρής (Τμήμα Α3, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας).

-Βραβείο Συντροφικότητας: Βλασάκης Μάριος (Τμήμα Α1, 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου).

-Βραβείο ζωγραφικής με μολύβι: Χατζηπέτρου Σταυρούλα, Καλογρίδη Ιωάννα (Τμήματα Β5-Β1, 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου).

-Βραβείο ζωγραφικής με κηρομπογιά: Δοξακοπούλου Κυριακή, Θεοδωρίδου Κυριακή (Τμήμα Γ1, 2ο Γυμνάσιο Δραπετσώνας).

Απονεμήθηκε ακόμα βραβείο φωτογραφίας και οπτικοακουστικού υλικού στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου: Δημόπουλο Θέμη, Θεοδώρου Γιάννης, Ιωαννίδη Ιωάννα, Κουτζή Δέσποινα, Κυτίδης Θεοδώρος, Λαγού Αργυρώ, Μάσσια Στέλλα.

Βραβείο οπτικοακουστικού υλικού δόθηκε και στους μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου: Πιστικό Ελευθέριο και Αποστόλου Ευστάθιο.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ» του Βασίλη Μιχαλολιάκου.