Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποφυλακίζεται με όρους ο Γιώργος Ρουπακιάς ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 στο Κερατσίνι.

Με το υπ´ αριθμ 260 βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών ο Γιώργος Ρουπακιάς αποφυλακίζεται λόγω παρέλευσης στις 18/3/2016 του ανώτατου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης (18 μήνες).

Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι:
-κατ´ οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο Γ’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και
-απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς απολογούμενος τον Οκτώβρη του 2013 στους αρμόδιους ανακριτές εξιστορώντας –κατά τη δική του εκδοχή- τα γεγονότα το βράδυ της δολοφονίας ισχυρίστηκε πως του επιτέθηκε ο Παύλος Φύσσας μαζί με κάποια άλλα άτομα και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το σουγιά που είχε για αυτοπροστασία μέσα στο αυτοκίνητο του. «Χτύπησα τυφλά, αυτόν που με χτυπούσε.... Ήταν ο φόβος, η ταραχή μου, η κακιά στιγμή...»

Αναφερόμενος στη σχέση του με τη Χρυσή Αυγή ο Γιώργος Ρουπακιάς την είχε χαρακτηρίσει «πραγματικά χαλαρή». Μάλιστα είχε αρνηθεί την «εγκληματική δράση» που αποδίδεται στη Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Δεν αποδέχομαι τη συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση ούτε γνώρισα τη ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση. Εγώ τη Χρυσή Αυγή τη γνώρισα μέσα από τα συσσίτια τροφίμων και ρουχισμού, από ομιλίες βουλευτών που μίλαγαν για την Αρχαία Ελλάδα και σχολίαζαν την καθημερινότητα. Ήμουν και είμαι πεπεισμένος για τις καλές προθέσεις αυτού του κόμματος».

newsbomb