ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ: Θα λυθεί το τεράστιο πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα στο Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών από συνδημότες μας, σχετικά με το θέμα των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που έχουν κατακλύσει τον Δήμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αριθμός τους ανέρχεται στα 800 με 1000 περίπου!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα:

- Ο Δήμος να στερείται θέσεων στάθμευσης.

- Δημιουργούνται μεγάλες εστίες μόλυνσης, αφού σε πολλές περιπτώσεις γινόμαστε μάρτυρες στα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, να βρίσκουν καταφύγιο, γάτες, ποντίκια, κατσαρίδες.

- Τέλος αξίζει να αναφέρουμε πως ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας μέχρι το τέλος του 2012 είχε σύμβαση με ιδιωτική εταιρία, η οποία πραγματοποιούσε την αποκομιδή των αυτοκίνητων, και από την οποία εισέπραττε το ποσό των 70 ευρώ ανά αυτοκίνητο. Οπότε μιλάμε για ένα κέρδος της τάξεως των 70000 ευρώ!!! για τον Δήμο.

Σε ερώτηση που έκανε το keratsinivoice στον πρώην Αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας κ. Νίκο Οικονομάκη σχετικά με το θέμα, μας γνώρισε πως είχε πληροφορηθεί ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Λουκάς Τζανής σχετικά με την λήξη της σύμβασης, και πως έπρεπε να προβούν σε υπογραφή νέας σύμβασης. Πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι και σήμερα.

Επίσης όπως μας δήλωσε ο κ. Οικονομάκης πριν να αναλάβει τα καθήκοντά του ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμος είχε υπογράψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρία από την οποία εισέπραττε το ποσό των 15 ευρώ ανά αυτοκίνητο, και με δικές του ενέργειες κατάφερε να την ανεβάσει στα 70 ευρώ!!!

Τέλος όπως πληροφορούμαστε έχουν κατατεθεί προσφορές από ιδιωτικές εταιρίες εδώ και αρκετούς μήνες, και είναι άξιο απορίας γιατί ο Δήμος Δεν προχωρήσει στην υπογραφεί της σύμβασης. Μάλιστα μία εκ των εταιριών έχει καταθέσει προσφορά με το ποσό των 100 ευρώ ανά αυτοκίνητο!!! Καθώς επίσης και η συγκεκριμένη εταιρία κατέχει νόμιμη άδεια για συγκομιδή βαρέως τύπου οχημάτων (φορτηγά), βάρκες και τροχόσπιτα. Πράγμα το οποίο θα διευκόλυνε πολύ στο να καθαρίσουν οι δρόμοι της πόλης μας.


Ελπίζουμε ο κ. Τζανής και οι αρμόδιοι να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν πολλές γειτονιές. Πρωτίστως για την ασφάλεια και την υγεία μας, αφού όπως είπαμε τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα είναι πηγές μόλυνσης, αλλά, και οι 70 και πλέον χιλιάδες που μπορεί να κερδίσει ο δήμος από τις εταιρίες συγκομιδής μόνο ευκαταφρόνητο σαν ποσό δεν μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος στους δύσκολους καιρούς που ζούμε!!!

Πηγή: keratsinivoice.blogspot.gr