ΝΙΚΗ ΠΙΤΑ: Από τη Δραπετσώνα… Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Πυγμαχίας & Φοιτήτρια Νομικής!


Η 19χρονη Νίκη Πίτα, σπουδάζει Νομική, αλλά η αγάπη της είναι το μποξ.

Μάλιστα, η Νίκη είναι η μοναδική Ελληνίδια παγκόσμια πρωταθλήτρια του ολυμπιακού αθλήματος της πυγμαχίας. 

Όπως κάθε αθλητής, έτσι και η Νίκη έχει περάσει πολλές δυσκολίες για να καταφέρει να φτάσει εδώ που έχει φτάσει σήμερα, χωρίς να έχει καμία βοήθεια και στήριξη από το κράτος, την ομοσπονδία ή κάποιο χορηγό.

Δίπλα της στο πλευρό της να την στηρίζουν έχει την οικογένειά της.

Το 2015 κατέκτησε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων της Ταϊβάν, στα 57 κιλά.

Οι γονείς της Νίκης, με πολύ κόπο, κατάφεραν να χρηματοδοτήσουν την προετοιμασία της κόρης τους.

Όπως δήλωσε η ίδια στην «Καθημερινή» και στη Λίνα Γιανναρού: «Ο πρωταθλητισμός στην Ελλάδα είναι οικογενειακή υπόθεση».

«Eίναι πάρα πολύ στενάχωρο αυτό σας πληροφορώ. Δεν παίζεις με την ίδια ψυχολογία όταν ξέρεις ότι έχεις μια ομάδα πίσω σου, όταν έχεις υποστήριξη. 

«Δεν έχω επιβραβευθεί ούτε οικονομικά αλλά ούτε και ηθικά. Δεν μου έχει δώσει κανείς το χέρι του», δήλωσε η Νίκη αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δύο ραντεβού που είχαν είχαν κλειστεί με τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Στ. Κοντονή ακυρώθηκαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του υπουργού.

«Έχω έρθει πολλές φορές στο σημείο να πω “σταματάω”, “δεν μου προσφέρει κάτι αυτό το πράγμα”. Γιατί συνεχίζω; Γιατί είναι κάτι που αγαπάω. Ναι, έχω ξεκινήσει προετοιμασία για το 2020. Όμως, ότι το έκανα μια φορά μόνη μου, δεν σημαίνει ότι μπορώ να το ξανακάνω».

Σχετικά με τις σπουδές της και γιατί επέλεξε την Νομική δήλωσε: 

«Πρωταθλητισμός είναι κι αυτό, θέλει πάρα πολλές ώρες διάβασμα και αφοσίωση, όπως η πυγμαχία. Από μικρή με τράβαγε αυτό το αντικείμενο. Και το δικαστήριο είναι ένα ρινγκ, η δίκη μια μάχη».

Η κοπέλα συνεχίζει τις σκληρές προπονήσεις στον όμιλο της Δραπετσώνας, με σκοπό να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο του 2020.

ΠΗΓΗ: eirinika.gr