Έτοιμο το Πάρκο στο Καστράκι της Δραπετσώνας – 3.600.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής (φωτο + βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παραδόθηκε στους πολίτες από τον Περιφερειάρχη Αττικής και τον Δήμαρχο Κερατσινίου Δραπετσώνας το πάρκο στο Καστράκι

- Το έργο είχε προϋπολογισμό  3.568.668,99 € καιχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής

- Γιώργος Πατούλης: «Ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας»

Μια σημαντική ανάπλαση που συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή Καστρακίου στην Δραπετσώνα παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σ. Αντωνάκου και τον Δήμαρχο Χ. Βρεττάκο στους πολίτες. Πρόκειται για ένα νέο πάρκο πρασίνου-πολιτισμού και αναψυχής, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Ηετιώνιας Πύλης, με ζώνες υψηλής και χαμηλής φύτευσης, με διαδρομές περιπάτου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής (πάρκο, αναψυκτήριο, ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά).Το έργο προϋπολογισμού 3.568.668,99 € χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και είχε φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ.Πατούλης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της σημερινής Διοίκησης της  Περιφέρειας και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη Σ. Αντωνάκου για να ξεμπλοκάρει το έργο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωσή του. «Πρόκειται για ένα έργο πνοής που υλοποιήθηκε με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας. Ο Χώρος αυτός αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα από τα χιλιάδες έργα που υλοποιούνται από την Περιφέρεια στην Αττική με στόχο την ισότιμη τοπική ανάπτυξη και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Είναι ένα έργο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε κάτοικος της περιοχής. Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Όταν εργαζόμαστε χωρίς παρωπίδες ωφελούνται οι πολίτες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος κ. Βρεττάκοςευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς ένα έργο που ξεκίνησε την προηγούμενη δημοτική περίοδο ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνάκουεπισήμανε ότι όταν ολοκληρώνονται έργα όπως το συγκεκριμένο, τα στελέχη της περιφέρειας και όλοι όσοι εργάστηκαν για να υλοποιηθεί, αισθάνονται μεγάλη ικανοποίηση, καθώς οι προσπάθειες τους απέδωσαν καρπούς.

Δείτε το σχετικό Βίντεο: 

Το έργο ανάπλασης της περιοχής Καστρακίου

Οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων,

την ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου (συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ.),
την αποπεράτωση του αναψυκτηρίου (συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ.),
την αποπεράτωση του ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων,
την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου
και την κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.