Κατασχέθηκαν 2.025 κιλά ακατάλληλα μήλα στον Ρέντη – Δείτε γιατί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην εσωτερική αγορά της περιοχής ευθύνης του Πειραιά, προχώρησαν στη δέσμευση μήλων Ημαθίας συνολικού βάρους 2.025 κιλών.

Πιο αναλυτικά, στις 20-05-2014 κατά τον διενεργηθέντα επιτόπιο ποιοτικό έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου φρούτων και λαχανικών στην περιοχή του Ρέντη, οι ελεγκτές γεωπόνοι εντόπισαν και δέσμευσαν 135 πλαστικές κλούβες με μήλα Ημαθίας συνολικού βάρους 2.025 κιλών, λόγω έντονης ρυπαρότητας των μέσων συσκευασίας.

Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν παραμένει δεσμευμένο και δεν επιτρέπεται να τεθεί σε κυκλοφορία στην αγορά, μέχρι την πλήρη συμμόρφωση, δηλαδή την αλλαγή των μέσων συσκευασίας και την εκ νέου επικόλληση της ορθής σήμανσης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης, προκειμένου να διατίθενται στην αγορά ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης: