Γεμίζει υπαλλήλους το κτίριο του Κεράνη στου Ρέντη -Ποιες υπηρεσίες του Δημοσίου θα μεταφερθούν

Στο προσκήνιο επανέρχεται το θέμα της μετεγκατάσης δημοσίων υπηρεσιών στο κτίριο Κεράνης, στην περιοχή του Ρέντη.

 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στο κτίριο Κεράνη θα μεταφερθούν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών. Ηδη στο χώρο στεγάζεται το Γραφείο Ενημερώσης Δανειοληπτών και η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. 

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, σχετικώς με το θέμα της αξιοποίησης των ακίνητων του Δημοσίου.

Θέτοντας το ζήτημα υψηλών ενοικίων που αναγκάζεται να καταβάλλει το Δημόσιο, ο κ. Λυκούδης, επικαλέστηκε παράδειγμα του πρώην υπουργού, Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος είπε πως αν μετακομίσουμε τους υπάλληλους σε τετράστερο ξενοδοχείο θα μας ζητούσαν λιγότερα χρήματα το μήνα και θα μας προσέφεραν και πρωινό.

Αναφορικώς με το κτίριο στο οποίο στεγάστηκε το Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων (στη Λεωφόρο Κηφισίας) -και για το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη, το Δημόσιο πληρώνει 3,5 εκατ. το χρόνο, μόνο και μόνο για να στεγάζονται κάποιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ- ο υπουργός Οικονομικών γνωστοποίησε πως θα υπάρξει συνεργασία με τον υπουργό Υγείας προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα στο κτίριο και να στεγαστούν και άλλες υπηρεσίες.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr