ΡΕΝΤΗΣ: Συλλήψεις στο αμαξοστάσιο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» – Δείτε τι βρήκαν οι αρχές


Για γκράφιτι σε συρμούς της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» συνελήφθησαν οχτώ άτομα από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο αμαξοστάσιο της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ» στου Ρέντη.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στην οδό Γούναρη, όπου οχτώ άνδρες εμφανίστηκαν με σακίδια πλάτης και σπρέι στα χέρια με πρόθεση –σύμφωνα με καταγγελία- να ζωγραφίσουν σε σταθμευμένα βαγόνια.

Εκεί έγιναν αντιληπτοί από υπευθύνους της εταιρίας, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι συνέλαβαν τρεις Αμερικανούς (ηλικίας 35, 35 και 39 ετών) και πέντε ανήλικους Έλληνες (ηλικίας από 14 έως 15 ετών).

Οι συλληφθέντες «καλλιτέχνες του δρόμου» κατηγορούνται για απόπειρα διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς κατά συναυτουργία και απείθεια. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πειραιά, ο οποίος έδωσε προφορική εντολή να αφεθούν ελεύθεροι και να υποβληθεί η δικογραφία.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας (Κυριακή), πέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες μπήκαν στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», όπου με σπρέι έκαναν γκράφιτι σε σταθμευμένο συρμό. Κάτι αντίστοιχο έγινε και το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας στον σταθμό ΗΣΑΠ στην Κηφισιά, όπου τέσσερα άτομα μπήκαν στο αμαξοστάσιο και έκαναν γκράφιτι σε σταθμευμένο βαγόνι.