«Του έκоψαν το πόδι μήπως λειτουργήσει ο εγκέφαλος» – Σuγκλονιστική λεπτομέρεια για τον 31χρονο αστυνομικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στα επεισόδια του Ρέντη, με τους γιατρούς να του έχουν ακρωτηριάσει το πόδι.

Ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη συνεχίζει να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας για 6η σερί μέρα.

Όπως αναφέρει ένα νέο ανακοινωθέν, οι γιατροί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βγάλουν τον άνθρωπο από τον κίνδυνο. Μάλιστα για να το καταφέρουν αυτό έπρεπε να του ακρωτηριάσουν το πόδι.

Ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα», έδωσε μια συγκλονιστική λεπτομέρεια για την κατάσταση του 31χρονου.

«Του έκοψαν το πόδι μήπως λειτουργήσει ο εγκέφαλος. Ο άνθρωπος άδειασε από αίμα, αυτή είναι η πραγματικότητα. Τον έσωσαν οι συνάδελφοί του που του έβαλαν τουρνικέ και του έκαναν ΚΑΡΠΑ και οι γιατροί πήραν αυτή την απόφαση να του κόψουν το πόδι», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

«Άκουσα ότι τον απείλησαν, του είπαν “πάρ’το πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά”»

Ο πατέρας του 18χρονου που κατηγορείται για τον τραυματισμό του αστυνομικού μιλώντας στον Alpha, δήλωσε πως ο γιος του δέχτηκε απειλές για να πάρει πάνω του τον τραυματισμό του 31χρονου.

«Δεν τον έπιασαν το πρωί, τον έπιασαν το βράδυ, γιατί ο … πήγε και είπε αυτός το έκανε. Τον είδες; Ή βρήκατε θύμα και βάλατε ένα παιδάκι που δεν ξέρει. Έχω ακούσει ότι τον απείλησαν. “Πάρ’το απάνω σου και θα σου δώσουμε και λεφτά”. Πού στον Κορυδαλλό;», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.

Τι ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής υπεβλήθη σήμερα σε ακρωτηριασμό αριστερού κάτω άκρου λόγω μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και προς αποφυγή τοπικών σηπτικών και συστηματικών επιπλοκών και σοβαρής επιδείνωσης της κατάστασης του ασθενούς.

Παραμένει νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό. Υποστηρίζεται αιμοδυναμικά με αγγειοσυσπαστικά φάρμακα και εξωνεφρική αιμοκάθαρση.»