Allou Fun Park: Κρίσιμη η κατάσταση της 21χρονης – Επέστρεψε στο νοσοκομείο ο τέταρτος τραυματίας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Allou Fun Park: Στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύεται μια 21χρονη μετά το ατύχημα στο λούνα παρκ. Ένας εκ των τεσσάρων τραυματιών αρχικά πήρε εξιτήριο αλλά αισθάνθηκε ζαλάδα και επέστρεψε.

Το ατύχημα σε παιχνίδι με βάρκες, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (6/9) στο Allou Fun Park στον Ρέντη, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό δύο ατόμων. Συνολικά τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, ωστόσο, οι δύο εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρότερα προβλήματα.

Μια 21χρονη κοπέλα έχει διασωληνωθεί καθώς έχει υποστεί σοβαρές κακώσεις στον θώρακα ενώ ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας. Μια 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ο τέταρτος της παρέας, ένας 25χρονος, αρχικά πήρε εξιτήριο, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας καθώς αισθάνθηκε ζαλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος τραυματίας νωρίτερα σε δηλώσεις του στην κάμερα του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε εξοργισμένος με τη στάση του λούνα παρκ. «Ήρθαν να μας πουν ότι φταίμε εμείς», είπε χαρακτηριστικά. «Κατεβαίνοντας τη μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει στο νερό. Δεν υπήρχε νερό και δεν μας φρέναρε καμία τροχαλία. Αμέσως είχε μια στροφή δεξιά, εκτροχιάστηκε και φύγαμε εκτός και πέσαμε μέσα στο νερό και εμένα με ξύπνησαν λιπόθυμο μέσα στη λάσπη», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Από το πάρκο, ήρθαν εδώ μόνο και μόνο για να πιάσουν ένα παιδί από τα υπόλοιπα, στο οποίο να πουν και καλά δεν είναι έτσι τα πράγματα ότι και καλά σηκωθήκατε εσείς στο τρενάκι και τέτοια. Ήρθαν για να μας δείξουν ότι και καλά φταίγαμε εμείς, αλλά αυτό δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση γιατί εμείς κρατιόμασταν δεξιά και αριστερά σε κάτι σίδερα και δεν είμαστε 12 χρονών παιδιά για να σηκωθούμε, αλίμονο. Εμείς να διασκεδάσουμε πήγαμε», πρόσθεσε.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το περιστατικό συνέβη όταν το τρενάκι περνούσε από σημεία με νερό. Σε κάποια στιγμή που η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη, επηρεάστηκε η πορεία του τρένου, με αποτέλεσμα το βαγόνι να εκτροχιαστεί.

Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν και βρέθηκαν σε θαμνώδη έκταση.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει μία προσαγωγή, αυτή του υπεύθυνου του λούνα παρκ.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα.

Η ανακοίνωση του Allou Fun Park: Δεν υπήρξε εκτροχιασμός

Το Allou Fun Park εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδει τον εκτροχιασμό. Παράλληλα, αναφέρει πως η στάθμη του νερού στο παιχνίδι ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του. Καταλήγοντας, τονίζει πως στέκεται στο πλευρό των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως - αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις της υπεύθυνης του πάρκου, σε τηλεοπτικούς σταθμούς το πρωί της Τετάρτης (7/9).

Το Newsbomb.gr, ωστόσο, βρέθηκε και στο Allou Fun Park το οποίο ανοίγει για το κοινό στις 17:00. Η ασφάλεια του πάρκου δεν επέτρεψε την είσοδο και παρέπεμψε στην ανακοίνωση που έχει εκδοθεί για το συμβάν.