Πανηγυρίζει ο Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος στο Ρέντη (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από τον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ

- Το «κρυμμένο» εκκλησάκι στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Η Εκκλησία μας πανηγυρίζει τη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου-Βαπτιστή.

Χθες, παραμονή της εορτής του Αγίου Ιωάννη, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον ομώνυμο ναό της Μητρόπολης Πειραιά, στην περιοχή του Ρέντη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρουσία του Δημάρχου Νίκαιας - Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη και του αδερφού του Όμηρου, μεγάλου ευεργέτη της Μητρόπολης Πειραιά.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ''ΘΑΥΜΑ'' ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΜΑΣ

Το «κρυμμένο» εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη ήταν κατάμεστο από πιστούς που προσήλθαν ευλαβικά για να τιμήσουν τη μνήμη του Βαπτιστή του Ιησού Χριστού.

Είναι οι ίδιοι, που μαζί με τον ευλαβέστατο εορτάζοντα εφημέριο του Ναού, π. Ιωάννη Παππά, το ίδιο ευλαβικά και υπομονετικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πλήρη ανακατασκευή του Ναού, στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, γεγονός που εξήρε από άμβωνος και ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πειραιά.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Στο κήρυγμά του ο κ. Σεραφείμ μίλησε για τη μεγάλη ημέρα των Θεοφανείων και φαν κρυφά νοήματα αυτής, τα οποία σήμερα είναι πιο επίκαιρα από ποτέ, με κορυφαίο αυτό της άκρας ταπείνωσης, την οποία επέδειξε ο ίδιος ο αναμάρτητος Θεάνθρωπος, επιλέγοντας να βαπτιστεί από τα χέρια ενός δημιουργήματός του, ενός απλοϊκού ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Piraeus Press βρέθηκε εκεί και σας μεταφέρει αποκλειστικές φωτογραφίες από τον κατανυκτικό πανηγυρικό εσπερινό και το κέρασμα που ακολούθησε.