Προφυλακιστέοι οι έξι Ρομά για την επίθεση στους αστυνομικούς στου Ρέντη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν σήμερα τέσσερις άνδρες και δυο γυναίκες Ρομά για την επίθεση σε περιπολικό της αστυνομίας στου Ρέντη.

Οι έξι Ρομά είχαν συλληφθεί μετά από την επίθεση σε πλήρωμα περιπολικού της αστυνομίας στου Ρέντη, όταν επιχείρησε να ελέγξει όχημα στο οποίο επέβαιναν Ρομά.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αντίσταση, σωματική βλάβη, εξύβριση, απειλή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα προσωρινά κρατούμενοι, ενώ στις απολογίες τους υποστήριξαν πως δεν πραγματοποίησαν αυτοί την επίθεση, αλλά άλλοι Ρομά από τον καταυλισμό.
Το χρονικό

Αστυνομικοί που επέβαιναν σε περιπολικό της αστυνομίας είχαν επιχειρήσει να ελέγξουν άτομα που επέβαιναν σε ένα κόκκινο Citroen Saxo. Ο οδηγός του οχήματος όμως δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα παρασύροντας τους αστυνομικούς που το καταδίωξαν στη συμβολή της Λ. Κηφισού με την οδό Πειραιώς στου Ρέντη, όπου υπάρχει καταυλισμός.

Εκεί ομάδα Ρομά επιτέθηκε στους αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα και συνεπλάκησαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν στα χέρια και τον έναν αστυνομικό στο κεφάλι.

Οι αστυνομικοί στην προσπάθεια τους να αποφύγουν την επίθεση πυροβόλησαν μάλιστα μία φορά στον αέρα. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και προχώρησαν σε προσαγωγές.