Τροχαίο ατύχημα για τον γιατρό & Υποψήφιο Βουλευτή Μιχάλη Λιβανό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τροχαίο ατύχημα είχα επιστρέφοντας από το ιατρείο του ο γνωστός καρδιολόγος και υποψηφιος Βουλευτής της ΝΔ στη Β Πειραιά Μιχάλης Λιβανός.

Ευτυχώς τόσο ο ίδιος όσο και ο άλλος οδηγός που παραβίασε το ΣΤΟΠ είναι καλά στην υγεία τους.

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο κ. Λιβανός μετά τροχαίο ατύχημα:

Την Τρίτη το απόγευμα, καθώς επέστρεφα από το ιατρείο, οδηγός παραβίασε STOP και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητό μου. Ευτυχώς είμαστε αμφότεροι οδηγοί καλά στην υγεία μας και το όλο συμβάν περιορίστηκε σε υλικές ζημιές. Η ζώνη σώζει ζωές, δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω. Το ίδιο και το κράνος.

Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί και -δόξα τω Θεώ- απεφεύχθη. Ίσως πρέπει να αναθεωρηθούν προς τα κάτω τα όρια ταχύτητας στις αστικές περιοχές και παράλληλα να αυστηροποιηθούν οι ποινές για συγκεκριμένες παραβάσεις, όπως για παράδειγμα η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.

Πρόσφατα άκουσα από τον καταξιωμένο οδηγό αγώνων Τάσο «Ιαβέρη», ότι στην πλειοψηφία τους τα σοβαρά τροχαία με απώλεια ανθρώπινης ζωής ή με πολύ σοβαρό τραυματισμό συμβαίνουν εντός αστικών δρόμων και λεωφόρων. Δεν συμβαίνουν στις Εθνικές οδούς με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, όπως θα περίμενε κάποιος, συμβαίνουν μέσα στις πόλεις.

Η μάστιγα της εποχής είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Είναι, πλέον, η πρώτη σε αριθμό αιτία τροχαίων ατυχημάτων, με περισσότερα περιστατικά ακόμη και από την οδήγηση σε κατάσταση μέθης. Τα τσουχτερά πρόστιμα, η αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 60 μέρες ακόμη και το αυτόφωρο δεν φαίνεται να πτοεί κάποιους, που συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα σε ένα μήνυμα, από την ίδια τη ζωή τους.

Παραβίαση του ορίου ταχύτητας, ερυθρού σηματοδότη ή οδήγηση κάτω από την επήρεια αλκοόλ είναι συμπεριφορές που προκύπτουν από την έλλειψη παιδείας και αυτοεκτίμησης. Αν σέβομαι τη ζωή μου, σέβομαι και τη ζωή του άλλου. Στόχος μας, κάθε φορά που βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι, πρέπει να είναι το να επιστρέψουμε σώοι στους δικούς μας, έστω και 10 λεπτά αργότερα.

Μόνο έτσι θα αλλάξει κάτι.

Υγ: το κινητό μας μακριά όταν οδηγάμε, είναι ένα λάθος που το κάνουμε όλοι. Λίγα δευτερόλεπτα χωρίς την προσοχή μας στο δρόμο, φτάνουν για να συμβεί το κακό!

#Μιχάλης_Λιβανός #DontTextAndDrive #ΟδικηΑσφαλεια