ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ: Ο Γιάννης Βουτσινάς μιλά στο PP για την Β’ Πειραιά


Με αφορμή τις προσεχείς Εκλογές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά, την Κυριακή και τη Δευτέρα 10 & 11 Δεκεμβρίου, το Piraeuspress.gr πήρε μια μίνι συνέντευξη από τον έναν εκ των 3 διεκδικητων της Προεδρίας, τον κ. Γιάννη Βουτσινά, εστιάζοντας στην ευαίσθητη περιοχή της Β’ Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά.

Ο κ. Βουτσινάς έχει συνθέσει μια ισχυρή και διεκδικητική ομάδα επαγγελματιών – μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, στη Β’ Περιφέρεια Πειραιά (Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλός, Νίκαια Αγ. Ιωάννης Ρέντης, Πέραμα και Σαλαμίνα) στο ψηφοδέλτιο της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών με επικεφαλής τον οικονομολόγο Γιάννη Βουτσινά.
Κύριε Βουτσινά, μιλήστε μας για την εκπροσώπηση της Β’ Πειραιά στο ψηφοδέλτιό σας και τους στόχους αυτής της Επαγγελματικής Κίνησης που δημιουργήσατε, της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών.
«Πρόκειται για τριάντα επτά επαγγελματίες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου, με σκοπό να εργασθούν συστηματικά, διεκδικητικά και προγραμματισμένα μαζί με τους συνυποψήφιους τους, ως ενιαία ομάδα με κοινούς στόχους και επιδιώξεις, προκειμένου να καταστεί εφικτή η αλλαγή της εικόνας, του ρόλου, αλλά πολύ περισσότερο της αποτελεσματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά.
Ενός Επιμελητηρίου που οι περισσότεροι επαγγελματίες το αντιμετώπιζαν μόνον ως μια εκ του νόμου υποχρέωση, ως ένα έξοδο, τελικά μη ανταποδοτικό.

9ABED75E-3E90-48C3-A1A4-2CDA2E9D3389

Συντασσόμενοι και αυτοί με την μεγάλη ομάδα της Δυναμικής Κίνησης Επαγγελματιών, μιας πολυπληθούς ομάδας 194 επαγγελματιών – της μεγαλύτερης από όλους τους συνδυασμούς που μετέχουν στις εκλογές – οι εκπρόσωποι της Β’ Πειραιά, θα λειτουργήσουν ως ο ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας, μεταξύ του επιμελητηρίου και των συναδέλφων τους από τις παραπάνω περιοχές.

93F9D0BB-1412-4342-8C36-A2CF7B95C3BC

Θα μεταδίδουν συνεχώς τον παλμό της αγοράς, τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν οι επιχειρήσεις, προσπαθώντας με τις δημιουργικές προτάσεις και ενέργειές τους, να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα και διεξόδους στα αδιέξοδα, λειτουργώντας πάντα συλλογικά για το καλό όλων των επαγγελματιών.
Η ενεργός συμμετοχή τους, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής της ομάδας Γιάννη Βουτσινά, ενός ανθρώπου με ιδιαίτερη εμπειρία από την ελεύθερη αγορά, αλλά και το συγκροτημένο πλαίσιο λειτουργίας και οι προτάσεις του συνδυασμού που έχουν δημοσιοποιηθεί και είναι στη διάθεση όλων των μελών του ΕΕΠ εδώ και πολύ καιρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά από τις 12 Δεκεμβρίου αλλάζει σελίδα. Όχι μόνο διοίκηση, αλλά τρόπο σκέψης, λειτουργίας και συμπεριφοράς.
Μετατρέπεται σε ένα ανοικτό, φιλικό, δραστήριο, διεκδικητικό, ανθρώπινο και πάνω από όλα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ Επιμελητήριο, που αναγνωρίζει την προσπάθεια και τον κόπο των μελών του, που αντιλαμβάνεται την πίεση της χειμαζόμενης επιχειρηματικότητας, όσο και την ασθμαίνουσα οικονομία στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπως και τον κοινωνικό αντίκτυπό της.
Στόχος, σκοπός και μεγάλο στοίχημα δικό μου προσωπικά, αλλά και όλης της ομάδας που πλαισιώνει αυτήν την πολύ σημαντική προσπάθεια διάσωσης όσων σώζονται και δημιουργίας ευκαιριών για ανάταξη και επάνοδο στην πρόοδο και την ανάπτυξη, είναι να μην πάει ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΧΑΜΕΝΗ για τους επαγγελματίες από εδώ και πέρα.

Το Επιμελητήριο πλέον θα λειτουργεί ως ο βοηθός, ο αρωγός, ο σύμβουλος, ο εκπαιδευτής και επιταχυντής της επιχειρηματικότητας, των νέων ιδεών, της καινοτομίας και της συνεργασίας μεταξύ όλων όσων μπορούν αθροιστικά να ξυπνήσουν αυτόν τον κοιμώμενο γίγαντα που λέγεται ψυχή, κουράγιο, προσπάθεια, επανεκκίνηση. Όλων αυτών των παραγόντων που η συνεχιζόμενη κρίση στη χώρα μας, τα έχει θέσει σε χειμερία νάρκη.
Με τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών – μελών της Β’ Πειραιά στις εκλογές στις 10 & 11 Δεκεμβρίου, θα δοθεί η ευκαιρία στους συναδέλφους τους – που θα τύχουν της υποστήριξής τους – να συμμετέχουν στο νέο Δ.Σ. του επιμελητηρίου και να εργασθούμε συστηματικά για να δοθεί εκ νέου η ώθηση που απαιτείται, αλλά και το ηθικό φορτίο που είναι αναγκαίο για να προσπαθήσουμε όλοι μαζί.
Για να ζωντανέψουμε την αγορά, να την κάνουμε ισχυρή.
Γιατί Ισχυρή Αγορά σημαίνει Ισχυρή Κοινωνία.»