Ολυμπιακός: Υπέταξε τη Βασίλισσα και πάει για την ανατροπή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 78-76 της Ρεάλ Μαδρίτης, στο ΣΕΦ, και μείωσε 2-1 την προημιτελική σειρά των πλέι οφ της φετινής Ευρωλίγκας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 23-15 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με τρίποντο του Ματ Λοτζέσκι. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν συνολικά 7/11 δίποντα, με τον Μπράιαν Ντάνστον να έχει 5/5 και συνολικά 11 πόντους, ενώ κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ. Οι Ισπανοί καταναλώθηκαν σε άστοχα σουτ από την περιφέρεια (3/10), με τοΡούντι Φερνάντεθ και το Σέρχιο Γιουλ να τους «κρατούν» επιθετικά, χωρίς όμως καλά ποσοστά.

Η κατάσταση δεν άλλαξε με την έναρξη της δεύτερης περιόχου και με κάρφωμα του Αμερικανού με βελγικό διαβατήριο φόργουορντ η διαφορά εκτοξεύθηκε στο 32-19 στο 13’. Η Ρεάλ Μαδρίτηςκρατήθηκε στο ματς από τη γραμμή των βολών (38-31 στο 17’), αλλά ΣπανούληςΝτάνστονκαι Μπρεντ Πέτγουεϊ, πριν αποχωρήσει στον πάγκο με τρία φάουλ, έδωσαν λύσεις στουςΠειραιώτες (42-31). Ωστόσο, με διαδοχικά τρίποντα το συγκρότημα του Πάμπλο Λάσο μείωσε στο 45-38 στο ημίχρονο, με το Ρούντι Φερνάντεθ να έχει ήδη φθάσει στους 13 πόντους.

Αποφασισμένη να «καθαρίσει» την πρόκριση στο ΣΕΦ εμφανίστηκε η «βασίλισσα» στο δεύτερο μέρος, εξαπολύοντας την αντεπίθεσή μας. Με διαδοχικά τρίποντο του Νίκολα Μίροτιτς και τουΦερνάντεθ μείωσε σε 49-47, αλλά ο Μπρεντ Πέτγουεϊ έδωσε «ανάσα» στην ομάδα του, 52-47 στο 24’, και ο Ντάνστον με καλάθι και φάουλ έστειλε ξανά τη διαφορά στο +8 (59-51, 28’). ΟιΙσπανοί, όμως, συνέχισαν να «βομβαρδίζουν» από την περιφέρεια (8/20), με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μην μπορούν να αποσπαστούν στο σκορ (65-58, στο 30’).

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα διατήρησε τη διαφορά ασφαλείας και στα πρώτα λεπτά του τέταρτου δεκαλέπτου (68-62 στο 33’), αλλά ο σταθερά καλός σήμερα (21/04) στο φαληρικό στάδιο Φελίπε Ρέγες μείωσε εκ νέου τη διαφορά στο τρίποντο με καλάθι και φάουλ (68-65 στο 34’), ενώ ο Ροντρίγκεθ έκανε με λέι απ το 68-67, δύο λεπτά μετά. Οι παίκτες τουΟλυμπιακού δεν πανικοβλήθηκαν και με το Βασίλη Σπανούλη να εκτελεί έκαναν άμεσα το 71-67, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης και πάλι από τα 6,75μ. διαμόρφωσε το 76-74, με 21’’ να απομένουν. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν από τη γραμμή των βολών (76-76), αλλά ο Κώστας Σλούκας αποδείχθηκε τέρας ψυχραιμίας στο φινάλε και με 2/2 βολές «σφράγισε» το ροζ φύλλο (78-76).

Πηγή: Οnsports.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ



ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Εκδότης Piraeus Press
Αντιδήμαρχος Νέων Τεχνολογιών & Ηλ. Διακυβέρνησης Πειραιά
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα το 1982 στον Πειραιά όπου εξακολουθώ να διαμένω και να εργάζομαι. Σπούδασα Μαθηματικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Είμαι Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με καθήκοντα Αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκδότης του ειδησεογραφικού site PiraeusPress.gr με ειδήσεις από τον ευρύτερο Πειραιά και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. 
Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.





ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Αντιδήμαρχος Πρασίνου &Περιβάλλοντος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραια

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και εργάζομαι στον Πειραιά.

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και Εκπαιδευτής υποψήφιων οδηγών, εν ενεργεία Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, μέλος στην Ποιότητα Ζωής, μέλος του ΟΠΑΝ και μέλος εκτίμησης ακινήτων του Δήμου Πειραιά, Πρόεδρος Παιδείας στο 5ο διαμέρισμα, Αντιπρόεδρος στους εκπαιδευτές οδηγών, μέλος της Ομοσπονδίας Ελλάδος και θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το συνδυασμό "ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ" του Βασίλη Μιχαλολιάκου.


ΒΡΕΣ ΜΕ ΣΤΟ FACΕBOOK