Έτοιμος για Final 4 ο Ολυμπιακός κόντρα στην Εφές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από τον θρίαμβο της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός ισοφαρίζοντας σε 2-2 τη σειρά, αλλά πλέον θα παίξει την πρόκριση για το Final 4 στον "τελικό" του ΣΕΦ, με τον τίτλο αλλά και το βάρος του φαβορί. 

Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται απόψε (21:00) την Αναντολού Εφές και με νίκη θα φτάσουν στο δέκατο Final 4 της ιστορίας τους και έκτο τα τελευταία εννιά χρόνια αντιμετωπίζοντας στις 19 Μαΐου την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο "Σινάν Ερντέμ", εκεί όπου το 2012 νίκησε τον ίδιο αντίπαλο φτάνοντας με επικό τρόπο στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον Ματ Λοτζέσκι, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν προλαβαίνει το Final 4. Ο προπονητής των "ερυθρόλευκων" περιμένει από τους παίκτες του το ίδιο πάθος, την ίδια ενέργεια, το ίδιο καθαρό μυαλό και ανάλογο πλουραλισμό με το Game 4. 

Ο κόσμος θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια των Πειραιωτών, καθώς τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν από το πρωί του Σαββάτου μέσα σε ελάχιστη ώρα από τη στιγμή που τέθηκαν σε κυκλοφορία. 

 

Η Εφές γνωρίζοντας πως έχασε χρυσή ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση στην έδρα της δεν έχει χάσει την πίστη της και τα μέλη της εκφράζουν την πίστη για δεύτερο break που θα τη φέρει για τρίτη φορά σε Final 4, αλλά μόλις πρώτη μετά το 2001. 

Πάντως η παράδοση δεν είναι με το μέρος της αλλά δείχνει… Ολυμπιακό. Στις εννιά προηγούμενες περιπτώσεις που πρόκριση κρίθηκε σε πέμπτο ματς στην ιστορία των play offs της Ευρωλίγκας, ποτέ δεν νίκησε φιλοξενούμενος και πάντα έβγαινε στον αφρό ο γηπεδούχος. Μάλιστα μια από αυτές τις περιπτώσεις ήταν στο ίδιο ζευγάρι, Ολυμπιακός-Εφές, στα play offs του 2013. 

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).