«Αγγιξε» την ανατροπή ο Ολυμπιακός – Την Παρασκευή κάνει το μπρέικ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός αν και δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στο τρίτο παιχνίδι κόντρα στην Αναντολού Εφές για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας έδειξε χαρακτήρα και έχασε στις λεπτομέρειες με 64-60 από την τουρκική ομάδα.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ωστόσο στο 4ο δεκάλεπτο με τον Βασίλη Σπανούλη να «ξυπνάει» και να πετυχαίνει 3 συνεχόμενα τρίποντα «αγγιξαν» την ανατροπή, την οποία μπορεί να μην πέτυχαν, όμως, έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν το μπρέικ την Παρασκευή και να φέρουν πίσω στο ΣΕΦ τη σειρά. Ο αρχηγός του Θρύλου είχε τη δυνατότητα με τρίποντο να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όμως ήταν άστοχος και έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε τελικά την ήττα.

Πλέον, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πρέπει να ξεχάσουν αυτό το ματς και να  επικεντρωθούν στο παιχνίδι της Παρασκευής, προκειμένου να πάρουν τη νίκη, την οποία αν είναι συγκεντρωμένοι σε όλο το ματς έδειξαν πως μπορούν να την κατακτήσουν.

Η εικόνα του παιχνιδιού:

Στην πρώτη περίοδο ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε το ματς, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να πάρουν ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ με 8-3 με καλάθια των Γκρέιντζερ και Μπράουν. Ωστόσο, ο Μάντζαρης, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά το ματς με εύστοχο τρίποντο μείωσε το σκορ, ενώ και ο Παπανικολάου ήταν εύστοχος πίσω από τα 6.75 κάνοντας το 9-9 στον αγώνα. Ο Σπανούλης μαζί με τον Πρίντεζη σε εκείνο το σημείο πήραν τα ηνία στο σκοράρισμα και με κερδισμένα φάουλ και εύστοχες βολές έκαναν το 14-17 δίνοντας προβάδισμα στον Θρύλο, σκορ που ήταν και το τελικό της πρώτης περιόδου.

Εχασε τη συγκέντρωσή του…

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μάντζαρης με ωραίο καλάθι έκανε το 14-19 στο ματς δίνοντας προβάδισμα 5 πόντων στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η διαφορά υπέρ των «ερυθρόλευκων» πήγε και στο +6 έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Γκριν, το οποίο προήλθε από συνεχόμενα επιθετικά ριμπάουντ των Παπαπέτρου και Μιλουτίνοφ. Από εκείνο το σημείο, όμως, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχασαν τη συγκέντρωσή τους σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους με καλάθια του Ερτέλ και του Γκρέιντζερ να μειώσουν στον πόντο 24-25. Σε εκείνο το σημείο, ο Γκριν, ο οποίος φαινόταν να έχει βρει ρυθμό χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ, αναγκάζοντας τον προπονητή του να τον τραβήξει στον πάγκο. Στη συνέχεια, ο Ντάνστον με καλάθι και φάουλ έδωσε προβάδισμα στην Εφές για το 27-25, με τον Μπιρτς να απαντάει με πολύ ωραία ενέργεια για το 27-27. Αυτό ήταν και το τελευταίο καλάθι του πρώτου ημιχρόνου των Πειραιωτών, οι οποίοι με βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έδωσε το δικαίωμα στην Εφές να πάρει προβάδισμα με 33-27, έπειτα από καλάθι του Ντάνστον, κλείνοντας με +6 για την ομάδα του το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Μπλακ άουτ στην επίθεση…

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν άσχημα και την τρίτη περίοδο, μη καταφέρνοντας να βρουν σκορ στα πρώτα 4 λεπτά, δεχόμενος στην άμυνα ένα σερί 8-0 από τους Τούρκους με καλάθια των Ντάνστον και Ερτέλ για το 41-27. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει έπειτα από 4 λεπτά με τον Παπανικολάου, ο οποίος έκανε το 41-30. Ωστόσο, συνέχισε να είναι αγνώριστος και με νέο σερί 4-0 από τους Τούρκους, η διαφορά έφτασε στο +15 για την ομάδα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς 45-30. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, με τον Σπανούλη και Πρίντεζη να βρίσκονται σε κακή μέρα, ενώ και οι υπόλοιποι ήταν κακοί, κάτι το οποίο φαινόταν ολοφάνερα στο ματς. Μόνη εξαίρεση αποτέλεσαν ο Γκριν και ο Μάντζαρης, οι οποίοι με 8 πόντους ο καθένας κρατούσαν τον Ολυμπιακό με κάποια καλάθια στο ματς. Σε εκείνο το σημείο, μάλιστα, ο Μπιρτς ένιωσε ενοχλήσεις και αποχώρησε από το ματς, προσθέτοντας ακόμη ένα πρόβλημα στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Βέβαια, στην τέταρτη περίοδο επανήλθε στο παρκέ αν και έδειχνει να μην είναι απόλυτα έτοιμος.  Ο Μπράουν συνέχισε να σκοράρει από μέση απόσταση, κάνοντας το 51-34, με τους «ερυθρόλευκους» να μειώνουν με τον Γκριν και με μία βολή του Γιανγκ στο 51-37 που ήταν και το τελικό σκορ της τρίτης περιόδου.

«Αγγιξε» την ανατροπή με μυθικό Σπανούλη, θα κάνει το μπρέικ την Παρασκευή.

Στην τέταρτη περίοδο ο Μάντζαρης ξεκίνησε με τρίποντο κάνοντας το 51-40, όμως ο Ντάνστον σκόραρε από κοντά για το 53-40. Επειτα από αυτό το καλάθι, προκλήθηκε ένταση μεταξύ του Παπανικολάου και του Μπράουν, με τους διαιτητές να υποδεικνύουν από ένα αντιαθλητικό φάουλ, ενώ θα έπρεπε να αποβάλλουν τον Αμερικανό παίκτη της Εφές. Ωστόσο, αυτή η ένταση ευνόησε τον Ολυμπιακό, ο οποίος φάνηκε να «ξυπνάει» και να βγάζει ενέργεια σε άμυνα και επίθεση στη συνέχεια του ματς. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβαλε στο παρκέ τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος με 5 συνεχόμενους πόντους κατέβασε σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά 53-45, ενώ ο Θρύλος με δύο συνεχόμενα καλάθια του Πρίντεζη μείωσε ακόμη περισσότερο για το 53-49. Οι Τούρκοι αντέδρασαν και έκαναν ένα μικρό σερί 4-0 με καλάθια του Ντάνστον και Γκρέιντζερ, ωστόσο σε εκείνο το σημείο μίλησε όπως συνηθίζει ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος μέχρι εκείνο το σημείο ήταν εκτός παιχνιδιού. Ο αρχηγός και ηγέτης του Ολυμπιακού με εύστοχο τρίποντο έκανε αρχικά το 57-52, στη συνέχεια έδωσε έτοιμο καλάθι στον Μπιρτς για το 57-54. Ο Ντάνστον έκανε το 59-54, με τον Σπανούλη να απαντά με 6 συνεχόμενους πόντους (τελείωσε το παιχνίδι με 15) με δύο τρομερά τρίποντα για το 61-60. Σε εκείνο το σημείο το παιχνίδι θα κρινόταν στις βολές, με τον Ερτέλ να είναι εύστοχος 16 δευτερόλεπτα πριν λήξει ο αγώνας. Ο Γάλλος σκόραρε και τις δύο βολές, ο Σπανούλης πήρε το τελευταίο σουτ υπό δύσκολες συνθήκες και ήταν άστοχος. Ο Χάνεικατ πήρε το ριμπάουντ, ευστόχησε σε μία βολή για το τελικό 64-60.

Τα δεκάλεπτα: 14-17, 33-27, 51-37, 64-60 

Αναντολού Εφές (Βέλιμιρ Περάσοβιτς): Τόμας, Χάνεϊκατ 6, Μπαλμπάι, Μπράουν 12, Οσμάν 4, Γκρέιντζερ 11 (1), Ερτέλ 13 (1), Πολ, Ντάνστον 16, Κερκ 2. 

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 3, Παπαπέτρου 5 (1), Σπανούλης 15 (3), Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 7 (2), Μάντζαρης 8 (2).

 Πηγή: gavros.gr