Οργή Ολυμπιακού για την αστυνομική βία στο «Καραϊσκάκη»


Προσφυγή στην δικαιοσύνη – Αδυνατούν αν πιστέψουν τα όσα έγιναν

Αδυνατούν να πιστέψουν και να κατανοήσουν στον Ολυμπιακό τα όσα έγιναν μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ και προσφεύγουν στην δικαιοσύνη αλλά και τα αρμόδια όργανα.

H ΠΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει επίθεση από τα ΜΑΤ μέσα στο γήπεδοκαι κοντά στα αποδυτήρια της ομάδας.  

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής επικοινωνίας Κώστας Καραπαπάς, αμέσως μετά τη λήξη δημιουργήθηκε ένταση και οι «ερυθρόλευκοι» δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια, οι παίκτες δέχθηκαν χτυπήματα, ενώ ο φροντιστής της ομάδας χτυπήθηκε στο κεφάλι και γέμισε αίματα.


Στις δηλώσεις που έκανε, τόνισε μεταξύ άλλων: «Νομίζω πως όλοι είδατε τι έγινε απόψε, και δεν μιλάω για αυτά που έκανε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του. Μόλις τελείωσε το ματς, διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήριά μας και χτύπησε τους πάντες. Ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. 

Χτύπησαν φροντιστές που δεν είχαν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο, που βγάζουν απλώς το μεροκάματό τους μεταφέροντας πετσέτες. Χτύπησαν αλύπητα κόσμο, απίστευτα πράγματα. Αυτό που έγινε απόψε είναι χούντα. Ο φροντιστής μας είχε αίματα στο πρόσωπό του».

Από τη δική του μεριά ο Στέφανος Καπίνο, εμφανώς σοκαρισμένος, δήλωσε: «Δεν ξέρω τι να πω… Είναι δυνατόν να είναι τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια και να βαράνε παίκτες; Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι να πω… Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε… 


Παίκτες άρχισαν να τσακώνονται με τα ΜΑΤ για να φτάσουμε στα αποδυτήρια. Είναι δυνατόν να μας χτυπούν; Έγιναν διάφορα, δεν έβλεπαν μπροστά τους. Όλοι μέσα δεν ξέρουν τι να πουν… Ο ένας παίκτης μάζευε τον άλλο για να μη φάμε ξύλο από τα ΜΑΤ».

Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια υπήρξαν και έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη, όταν μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού ήρθε σε αντιπαράθεση με δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών.