ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-1

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχοντας το μυαλό του στην Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στην Super League, καθώς έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 2-1. 

Έχοντας το μυαλό του στο κρίσιμο παιχνίδι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19/3) για την φάση των "16" του Champions League, με τον Μίτσελ να προφυλάσσει-ξεκουράζει τους βασικούς του παίκτες, ο Ολυμπιακός γνώρισε την δεύτερη σερί ήττα του στην Super League, καθώς έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με σκορ 2-1.


Οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Ανδρέα Σάμαρη, ένα γκολ το οποίο το αφιέρωσε στον Μάικλ Ολαϊτάν, αλλά στη συνέχεια βρήκαν δίχτυα οι Αθανασιάδης (36') και Τζαβέλλας (84').


Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους ερυθρόλευκους εκτός έδρας ύστερα από δύο χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που έχασαν στο ελληνικό πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο τους ήταν τον Γενάρη του 2012 από την Ξάνθη (1-0).


Με αυτόν τον τρόπο δόθηκε παράταση στην κατάκτηση του 41ου τίτλου στην ιστορία του συλλόγου, με την ομάδα του Μίτσελ να αντιμετωπίζει την ερχόμενη αγωνιστική τον Πανθρακικό (15/3) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Ανασκόπηση αγώνα

Αναγνωριστικά για τις δύο ομάδες ήταν τα πρώτα λεπτά στην Τούμπα, με τον ρυθμό της αναμέτρησης να ανεβαίνει σταδιακά. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός προσπαθούσαν να παίξουν με την μπάλα κάτω, ωστόσο πέρα από κάποιες καλές στιγμές, δεν υπήρξε η μεγάλη φάση στοα πρώτα 20 λεπτά του ματς. Στο 11' ο Ρομπέρτο μπλόκαρε ένα σουτ του Κάτσε εκτός περιοχής και στο 18' ο Βαλντές σκόραρε αλλά από θέση οφσάιντ.

 

Ένα γύρισμα του Λούκας στο 21' από αριστερά βρήκε τον Νάτχο στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Ισραηλινός σημάδεψε ψηλά άουτ. Από το 15' ο Ιμπαγάσα είχε φύγει με πρόβλημα τραυματισμού από το ματς και στο 24' τον μιμήθηκε ο Λάζαρ. Σιγά-σιγά τα νεύρα έκαναν την εμφάνιση τους στην Τούμπα (Αθανασιάδης - Μανωλάς, Τζαβέλλας - Μασάντο) και στο 29' ήρθε και η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

 

Ο Αθανασιάδης ελίχθηκε ωραία στο ύψος της μεγάλης περιοχής, βρέθηκε απέναντι στον Ρομπέρτο αλλά ο Ισπανός γκολκίπερ με εκπληκτική επέμβαση χαμηλά κράτησε ανέπαφη την εστία του, καθώς και ο Λούκας στην επαναφορά και από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα άουτ.

 

Οι "ερυθρόλευκοι" ευτύχησαν να προηγηθούν στο 33' όταν ο Πέρες από αριστερά σήκωσε το κεφάλι του και έστρωσε στον Σάμαρη, που εκτός περιοχής με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του -ανήμπορου να αντιδράσει- Γλύκου.

 

Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε πολύ, καθώς τρία λεπτά αργότερα από επιπόλαιο διώξιμο του Μανωλά ο Αθανασιάδης έγινε κάτοχος της μπάλας, προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον εξερχόμενο Ρομπέρτο για το 1-1. Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ στο 40', όταν από χτύπημα κόρνερ αρχικά ο Ισαουράλδε και στην συνέχεια ο Σαλπιγγίδης (από θέση οφσάιντ) δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με το κεφάλι.

 

Ο Ρομπέρτο είπε "όχι" σε μακρινό σουτ του Τζαβέλλα στο 43', με τον "Δικέφαλο" να αυξάνει την πίεση του στα καρέ του Ολυμπιακού. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα 45 λεπτά.

 

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ρυθμός δεν ήταν καλός, ωστόσο στο 51' το λάθος του Γλύκου (έδιωξε πάνω στον Μπονγκ) σε μια φαινομενικά εύκολη φάση, λίγο έλειψε να στοιχίσει στον ΠΑΟΚ. Έξι λεπτά αργότερα ο Κάκος έδειξε... κίτρινη κάρτα στον Ισαουράλδε για μπουνιά (!) στο πρόσωπο του Εντινγκά, φάση στην οποία φυσικά έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα ο αμυντικός του "Δικέφαλου".

 

 

 

Στο 63' ο Ρομπέρτο βγήκε έγκαιρα και απομάκρυνε προ του Αθανασιάδη στην πάσα-λόμπα του Νάτχο. Τρία λεπτά μετά ο Ισραηλινός αστόχησε πιεζόμενος από θέση μέσα δεξιά, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ. Το παιχνίδι είχε νεύρα και πολλές διακοπές, ενώ έλειπαν οι φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων, με τον ΠΑΟΚ να είναι ελαφρώς πιο κινητικός.

 

Στο 79' από έξυπνη κάθετη πάσα του Σάμαρη, ο Φουστέρ βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά από δύσκολη γωνία με το αριστερό δεν κατάφερε να ανησυχήσει τον Γλύκο.

 

Από εκτέλεση φάουλ του Νάτχο και απόκρουση του Μπονγκ με το κεφάλι, ο Τζαβέλλας έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και νίκησε τον Ρομπέρτο στο 84', δίνοντας στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα στο σκορ με 2-1. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τρόπο να αντιδράσει έως την λήξη της αναμέτρησης και το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου βρήκε νικητή τον "Δικέφαλο" στο ντέρμπι της Τούμπας.


Σε βίντεο τα highlights της αναμέτρησης:

Πηγή: Redplanet.gr