Ο Ολυμπιακός πέτυχε τη 13η σερί νίκη εντός έδρας με τον Πλατανιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με... μαέστρο τον Αριέλ Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός νίκησε 4-2 στην έδρα του τον Πλατανιά και πέτυχε τη 13η νίκη του σε ισάριθμα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Μίτσελ συνέχισε το ροτέισον για τον Ολυμπιακό με την εξής διάταξη: Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ, Παπάζογλου δεξί μπακ, Παπαδόπουλος και Μαρκάνο τα στόπερ, Μπονγκ αριστερά, στον άξονα οι Ντινγκά και Μανιάτης, στα δύο άκρα οι Πέρες και Ολαϊτάν και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σαβιόλα ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ήτοι ένα 4-2-3-1.

Ο σχηματισμός του Πλατανιά στο 4-1-4-1 ήταν: Γιωργαλλίδης κάτω από τα γκολπόστ, Ινκούμ δεξί μπακ, Δημήτρης αριστερό, Φαϊσκα και Γιαχία τα στόπερ, ο Φερνάντεζ αμυντικό χαφ, ο Μπέλιτς (δεξιά), Τετέ με Γουνδουλάκη (με τον δεύτερο λίγο πιο μπροστά στον άξονα και σε πιο επιθετικό ρόλο όταν ανέβαινε η ομάδα του) και Βλαχοδήμο (αριστερά) μπροστά του και καθαρόαιμος φορ ο Τόρες.

Σκόρερ ξανά ο Ολαϊτάν, φωνές για 2 πέναλτι

Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυναμικά και δραστήρια στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ευκαιρίες και με τον Ολαϊτάν και με τον Πέρες φτάνοντας αρκετά κοντά στο 1-0.

Στο 17ο ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Γιωργαλλίδη πάνω στον Πέρες με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να φαίνεται να έχει βρει τον αντίπαλό του. Στο 26ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι φώναξαν ξανά αυτήν την φορά για χέρι του Δημήτρη στην μικρή περιοχή.

Δύο λεπτά μετά μετά από λάθος του Φερνάντεζ που έχασε την μπάλα κοντά στον άξονα από τον Μανιάτη έγινε το 1-0. Η κάθετη του Μανιάτη στον Ολαϊτάν, που έχει κάνει κίνηση ανάμεσα από τα δύο στόπερ, απέφερε το γκολ για τον Ολυμπιακό και τον Νιγηριανό που συνεχίζει να σκοράρει κατά... ριπάς.

Αντέδρασε με Τόρες ο Πλατανιάς

Ο Πλατανιάς όμως δεν έμεινε με... σταυρωμένα τα χέρια. Ανέβηκε ψηλά και κυνήγησε το γκολ καταφέρνοντας να ισοφαρίσει από στημένη φάση. Στο 37ο λεπτό ο Τόρες δέχθηκε το γύρισμα του Γουνδουλάκη και από κοντά έκανε το 1-1.

Προηγήθηκε η αμυντική αδράνεια του Ολυμπιακού με τον Μπονγκ να χάνει στην κεφαλιά τον Ινκούμ και τον Τσόρι Ντομίνγκες τον Γουνδουλάκη, που έκανε το γύρισμα για τον σκόρερ Τόρες. Έτσι ο Πλατανιάς έφερε το ματς στα ίσα.

Καλά στημένος ο Πλατανιάς αλλά... καθάρισε ο Ιμπαγάσα!

Στην επανάληψη ο Πλατανιάς συνέχιζε να είναι καλά στημένος με τον Ολυμπιακό πάντως να κάνει ξανά φάσεις για γκολ και για το 2-1. Οι ερυθρόλευκοι πρέσαραν αισθητά τους Χανιώτες όμως η λύση ήρθε εκ νέου από τον πάγκο και από έναν συνήθη... ύποπτο τον Αριέλ Ιμπαγάσα.

Ο Αργεντινός σέρβιρε στον Σαβιόλα στο 68' με τον έμπειρο φορ να αφήνει την μπάλα για τον σκόρερ Βαλντές, που βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα με την φανέλα του Ολυμπιακού. Δύο λεπτά μετά οι Πειραιώτες έκαναν το 3-1 πάλι από τα πόδια του Ιμπαγάσα.

Ο "Κάνιο" έκανε το 1-2 με τον Σαβιόλα γύρισε την μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Ινκούμ έδιωξε λανθασμένα με το στήθος προς την καρδιά της άμυνας και εκεί πετάχθηκε ο Πέρες που με κεφαλιά έκανε το 3-1.

Μείωσε ένα δικό του... παιδί!

Ο Πλατανιάς κατάφερε όμως να δώσει δυναμικό παρών στο ματς μειώνοντας στο 3-2 σε μία φάση που προήλθε εκ νέου από κόρνερ. Στο 72' ο Βλαχοδήμος σκόραρε εναντίον της ομάδας όπου ανήκει με σουτάρα. Ο νεαρός δέχθηκε την μπάλα και με ένα δυνατό σουτ την έστειλε στο... γάμα της εστίας του Ρομπέρτο.

Δοκάρι ο Σαβιόλα και 4-2 με Μαρκάνο 

Στο 78ο ο Ολυμπιακός είχε διπλή ευκαιρία με σουτ του Πέρες και δοκάρι του Σαβιόλα και ένα λεπτό μετά σκόραρε και πάλι. Στο 79' ο Μαρκάνο βρήκε δίχτυα με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Πέρες για να κάνει το 4-2. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι ερυθρόλευκοι είχαν και άλλες ευκαιρίες με τον γκολκίπερ του Πλατανιά να κάνει ορισμένες πολύ καλές επεμβάσεις.