Ολυμπιακός: Μεγαλώνει το Γήπεδο Καραϊσκάκη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μαρινάκης στη Sun: «Υπάρχει πλάνο επέκτασης για το Καραϊσκάκη»

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει πλάνο για να μεγαλώσει το «Γ. Καραϊσκάκης» προέβη ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω συνέντευξης στη Sun.

Δεύτερη συνέντευξη σε αγγλικό Μέσο παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε στην «Daily Mail», έκανε δηλώσεις και στη «Sun», μέσω της οποίας αναφέρθηκε στους Πειραιώτες, τη Νότιγχαμ Φόρεστ, όπως και στην κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, με αφορμή τη φιλοξενία του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», επεσήμανε ότι υπάρχει πλάνο για να μεγαλώσει η έδρα των «ερυθρόλευκων».

«Θέλω αυτή η ομάδα να καθιερωθεί στην Premier League», ανέφερε αρχικά για τη Νότιγχαμ και πρόσθεσε: «Φυσικά έχουμε ξοδέψει πολλά χρήματα για το προπονητικό μας κέντρο και το γήπεδο, ενώ αγόρασα μια πολεοδομική άδεια για το γήπεδό μας και κάποια real estate στην περιοχή».

Ακόμη, για την πορεία της Νότιγχαμ στην πρώτη σεζόν της επιστροφής στην Premier League, τόνισε: «Αυτό που είδατε πέρσι ήταν ότι η Νότιγχαμ Φόρεστ παρουσιάστηκε ανταγωνιστική σε πολλά παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους. Με τους μικρότερους δεν είχε την αναμενόμενη εικόνα. Χάσαμε κάποια παιχνίδια που δεν έπρεπε ποτέ να χάσουμε. Είμαι αισιόδοξος, είμαστε στο πλευρό του προπονητή και τον παικτών και πιστεύουμε ότι θα βελτιωθούμε φέτος».

Για τη φιλοξενία του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ στο «Γ. Καραϊσκάκης»: «Για εμάς ήταν σημαντικό να διοργανώσουμε επιτυχημένα αυτό το κορυφαίο γεγονός. Είμαστε συνηθισμένοι στους αγώνες με γεμάτες εξέδρες και σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Στο τέλος της ημέρας λάβαμε πολλά συγχαρητήρια τόσο από την UEFA όσο και από τον Πρωθυπουργό. Απόλαυσαν τον αγώνα και είμαστε χαρούμενοι. Το γεγονός ήταν επιτυχημένο και το γήπεδο ήταν γεμάτο. Το απολαύσαμε».

Όταν του ζητήθηκε να πει από τον δημοσιογράφο αν θα μπορούσε να γίνει τελικός Champions League στο «Γ. Καραϊσκάκης», προέβη σε μία αποκάλυψη. «Για να διοργανώσουμε τελικό Champions League χρειάζεται ένα στάδιο με μεγαλύτερες δυνατότητες φιλοξενίας. Γιατί η φιλοξενία είναι το σημαντικότερο σε τέτοιες καταστάσεις. Το Καραϊσκάκη έχει 41 σουίτες και έχουμε ένα πλάνο επέκτασης του γηπέδου. Το σημαντικότερο είναι ότι το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός και η UEFA ήταν οι διοργανωτές και δεν υπήρξε καμία ανάμειξη της Ομοσπονδίας. Το διοργανώσαμε μαζί με την UEFA και είδατε το αποτέλεσμα».

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Το πρόβλημα τώρα είναι ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ελλάδας δεν είναι ικανή να ανταποκριθεί με τις υπάρχουσες προκλήσεις. Οι άνθρωποι που ασχολούνται δεν έχουν καμία σχέση με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Αυτό προκαλεί βία και άλλα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Επιπλέον, επί του θέματος, είπε: «Για εμάς που έχουμε επενδύσει πολλά σε παίκτες, υποδομές, γήπεδα, προπονητήρια και μιλάμε για πολλά ώστε να βελτιώσουμε να προωθήσουμε το εμπορικό σήμα, είναι πρόβλημα. Διότι και πριν από δύο χρόνια υπήρξε μια συμφωνία με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της UEFA και υπέγραψαν ένα μνημόνιο με αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο έλεγε ότι πρέπει να έχουμε επαγγελματική διαιτησία.

Και ήταν δική μου πρόταση ως πρόεδρος της ελληνικής Σούπερ Λίγκας να αντιγράψουμε το μοντέλο της Premier League με την επαγγελματική διαιτησία και ήταν κάτι που λειτούργησε πολύ καλά στην Αγγλία. Και αυτό που είπαμε είναι, αντιγράψτε ακριβώς τον ίδιο τρόπο.
Για εμάς είναι απαραίτητο να το κάνουμε αυτό και επίσης να έχουμε μια επαγγελματική επιτροπή που θα αποφασίζει για το μέλλον του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Και αντί να γίνει αυτό, αυτή η σημερινή επιτροπή έχει μειοψηφική ψήφο και σε κάθε περίπτωση δεν έχει κανένα νόημα».

Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μαρινάκηςπρόσθεσε: «Ο Ολυμπιακός για παράδειγμα - με τα τέλη μεταγραφών που πληρώνουμε στην ομοσπονδία όταν πουλάμε παίκτες ή όταν αγοράζουμε παίκτες - είμαστε οι κύριοι πάροχοι εσόδων της ομοσπονδίας και μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία δήλωση. Δεν υπάρχει διαφάνεια.

Σήμερα (εννοεί την περασμένη Τετάρτη) είχαμε μια συνάντηση, οι τέσσερις μεγάλες ομάδες με τον πρωθυπουργό και τον κ. Τσέφεριν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και ένα από τα θέματα ήταν η βία.

Αυτό που είπαμε ήταν ότι στην Ελλάδα η αστυνομία θα πρέπει να μπορεί να εξετάζει τους οπαδούς που έρχονται στο γήπεδο, διότι μέχρι στιγμής αυτό δεν συμβαίνει και οι εταιρείες ασφαλείας δεν επιτρέπεται να το κάνουν».

Διαβάστε επίσης:

Μαρινάκης στη Daily Mail: «Θέλω να αντιγράψω την Premier League με επαγγελματίες διαιτητές» στην ελληνική Super League