Ο Ολυμπιακός στηρίζει έμπρακτα την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά (βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Ερυθρόλευκοι, με πρωτοβουλία του ηγέτη τους, Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέδωσαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επιταγή προκειμένου να στηριχθεί το ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης.

Σε μια πολύ σπουδαία πράξη προχώρησε ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να δείχνουν για μια ακόμα φορά το κοινωνικό τους πρόσωπο και να στηρίζουν έμπρακτα το έργο της πειραϊκής Εκκλησίας. Οι Ερυθρόλευκοι, με πρωτοβουλία του ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, παρέδωσαν στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επιταγή προκειμένου να στηριχθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Με πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Κώστας Καραπαπάς παρέδωσε τη Μεγάλη Δευτέρα 18/4 στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, επιταγή προκειμένου να στηριχθεί και να συνεχιστεί απρόσκοπτα το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο της Μητρόπολης.

Πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται, ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά προχωρά μαζί με την πειραϊκή Εκκλησία, πιστός στις θεμελιώδεις αρχές του.

Η παράδοση της επιταγής πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος ανέφερε:

«Ο Ολυμπιακός προσφέρει βαθύ κοινωνικό έργο με τις ακαδημίες του, προφυλάσσοντας τα παιδιά μας από την παρακινδύνευση της ελευθερίας τους που γίνεται ασυδοσία και εξελίσσεται σε εγκληματικές συμπεριφορές. Είναι πραγματικά μοναδικό το έργο που τελείται με τα χιλιάδες παιδιά του Ολυμπιακού σε όλο τον κόσμο.

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον πρόεδρο τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, τον ευπατρείδη Πειραιώτη ο οποίος δεν φείδεται χρημάτων, κόπου και μόχθου προκειμένου να υπηρετήσει αυτό το ιδεώδες. Τον ευχαριστώ λοιπόν για το βαθύ δέσιμο που έχει με την πόλη του Πειραιά και τη Μητρόπολη για την προσφορά που κάθε χρόνο προσφέρεται στο φιλόπτωχο ταμείο για την στήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί μας χάρισε πολύτιμους συμπαραστάτες, τον κ. Μαρινάκη, εσάς αγαπητές αντιπρόεδρε αλλά και όλο τον κόσμο του Ολυμπιακού που στέκεται πάντοτε υπερασπιζόμενος τα ιερά και τα ζώπυρα της παραδόσεώς μας και της Ρωμιοσύνης».

Ο κ. Κώστας Καραπαπάς, υπογράμμισε από την πλευρά του:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε πάλι εδώ μαζί σας σε μια εποχή αδιανόητων εγκλημάτων πολέμου, πανδημίας κτλ. Ξέρουμε ότι καθημερινά η πειραϊκή εκκλησία και εσείς είστε κοντά στον κόσμο που έχει ανάγκη.

Όπως γνωρίζετε για πάνω από μία δεκαετία, ο ηγέτης του Ολυμπιακού ο κ. Μαρινάκης έχει στρέψει όλο τον οργανισμό στο δρόμο της προσφοράς στον άνθρωπο και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα, αισθανόμαστε την αγάπη και την πνευματικότητά σας και πάνω απ’ όλα τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ».