Champions League: Ο Ολυμπιακός και οι 7 «γίγαντες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι πρωταθλητές Ελλάδας θέλουν να αποφύγουν τα «μεγαθήρια» στην κλήρωση της φάσης των «16» και… βλέπουν Ντόρτμουντ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους στην Super League, καθώς λίγες μέρες μετά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, έφυγαν με το «διπλό» από το «Κλ. Βικελίδης», ισοφαρίζοντας ένα σημαντικό ρεκόρ, 29 αγώνων μακριά από το «σπίτι» τους χωρίς να γνωρίσουν την ήττα.

Το «συγκρότημα» του Μίτσελ εμφανίστηκε… διαβασμένο, κυρίως στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, όπου εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του Άρη και σκόραραν με τους Ντομίνγκεζ και Βάις, κλειδώνοντας από… νωρίς τη νίκη και συνάμα τους τρεις βαθμούς, διατηρώντας παράλληλα τη διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους οκτώ βαθμούς.

Πλέον, άπαντες στον Ολυμπιακό έχουν στρέψει και πάλι την προσοχή τους στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, μια και τη Δευτέρα (16/12) το μεσημέρι θα μάθουν τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουν στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Βέβαια, το έργο των Πρωταθλητών Ελλάδας μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι «ερυθρόλευκοι» στις 13:00 θα… μπουν στην κλήρωση της επόμενης φάσης του Champions League και οι πιθανοί αντίπαλοι μόνο… δέος προκαλούν, μια και οι επτά επικεφαλής των ομίλων, από τους οποίους θα… πάρουν τον αντίπαλό τους, είναι σύλλογοι που έχουν στην τροπαιοθήκη τους ευρωπαϊκό τίτλο.

Συγκεκριμένα, απέναντι στους Πρωταθλητές Ελλάδας, στην κλήρωση θα είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ντόρτμουντ και η κάτοχος του τροπαίου, την προηγούμενη σεζόν, Μπάγερν Μονάχου. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έχει εκπληρώσει έναν από τους βασικούς στόχους που είχε βάλει από την αρχή της χρονιάς, ήτοι την πρόκριση στην επόμενη φάση και πλέον από εδώ και πέρα καλούνται να αποδείξουν πως η είσοδός τους στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ήταν προϊόν της σκληρής δουλειάς, ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων που θα φέρουν στους «16» της διοργάνωσης.