Μαρινάκης: «Η λάσπη μας κάνει πιο δυνατούς…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το μήνυμα της απόλυτης υπεροχής του Ολυμπιακού και της απαίτησης σεβασμού από όλους τους αντιπάλους στην Ελλάδα, έστειλε μετά το τέλος του παιχνιδιού με την  Αντερλεχτ ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης.


Αφορμή η επιτυχία της παρουσίας των πρωταθλητών στην ελίτ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το γεγονός ότι σε ευρωπαϊκό ματς, κέρδισε η ομάδα του τρία πέναλτι και τρεις αποβολές: «Πιστεύω ότι σήμερα σε όλη την Ελλάδα βγάλαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Είδαμε ότι στην Ευρώπη μπορεί να μας αντιμετωπίσουν επί ίσοις όροις, να δουν 3 πέναλτι που ήταν και να τα δίνουν όλα. Επίσης, είδαμε ότι ο Ολυμπιακός να μπορεί να κερδίσει χωρίς χρειάζεται κανένα από αυτά. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί η μπάλα να σε τιμωρήσει όπως έχει γίνει στο παρελθόν αν δεν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες. Αξίζαμε τη νίκη. Πρέπει όμως να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι αν ο Ολυμπιακός έπαιζε με ελληνική ομάδα και έπαιρνε 3 πέναλτι και 3 αποβολές τι θα γράφατε και τι θα λέγατε;» τόνισε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Πρέπει να καταλάβουμε στην Ελλάδα ότι ο καλύτερος κερδίζει και δεν πρέπει να είναι παράδειγμα προς απόδοση λάσπης, αλλά προς μίμηση. Αυτό που είδατε σήμερα είναι παράδειγμα καθημερινής δουλειάς. Ο καλύτερος, αυτός που δουλεύει σκληρά, αυτός που ξοδεύει, αμοίβεται και προχωράει μπροστά». Συνεχίζοντας ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε και... συμβουλές προς τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε.: «Εσείς όλοι πρέπει να δώσετε το παράδειγμα και να σταματήσει αυτή η λάσπη. Είδαμε ποιοι είναι αυτοί που κάθε μέρα προσπαθούν να μιλήσουν για κάθαρση. Το παρελθόν τους είναι διαφορετικό. Μπορεί ο Ολυμπιακός κάθε μέρα να τρώει λάσπη και εγώ προσωπικά, αλλά αυτό μας κάνει πιο δυνατούς, να προχωράμε μπροστά. Αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία. Είπα στους παίκτες ότι σήμερα ξεκινάμε. Αυτή η ομάδα μπορεί να προχωρήσει και στο Τσάμπιονς Λιγκ και να πάρει το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ζήτω ο Θρύλος, Ζήτω ο Ολυμπιακός

Οταν ρωτήθηκε για το αν έχει κάποια προτίμηση αντιπάλου στους 16, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε: «Επιθυμία μου είναι ολοι παίκτες μας από σήμερα να δουλέψουν σκληρά μέχρι το επόμενο παιχνίδι και να κερδίσουν τα τρία επίσημα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε μπροστά. Οταν έχεις ελπίδα και πίστη προχωράς. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μπάγερν. Μακάρι να μπορούσα να διαλέξω, δυστυχώς δεν μπορώ. Εύχομαι ειλικρινά και ο ΠΑΟΚ μεθαύριο να κερδίσει. Το χρειαζόμαστε. Η Ελλάδα να προχωρήσει, άρχετα από την αντιπαλότητά μας στο πρωτάθλημα. Η Ελλάδα υποφέρει αυτή τη στιγμή, πρέπει να προχωρήσει και όλοι να βοηθήσουμε. Σήμερα ήταν μια υπέροχη βραδιά, την αφιερώνουμε τη νίκη στον υπέροχο κόσμο μας. Ζήτω ο Θρύλος, Ζήτω ο Ολυμπιακός».