ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: «Έδεσε» στον Πειραιά ο Μαρτίνς

Το ζητούμενο επετεύχθη. Ο Πέδρο Μαρτίνς «έδεσε» στον Πειραιά. Συνειδητά. Χωρίς δεύτερες σκέψεις. Χωρίς να δοκιμάσει καν τις δυνάμεις του στην «ελεύθερη αγορά». Αποφασισμένος να συνεχίσει να δουλεύει, να εξελίσσεται, να κατακτά κορυφές, να αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, να κερδίζει προκρίσεις, να προκαλεί χαρά στους γύρω του. Την «οικογένειά μου» όπως ο ίδιος λέει. Εκεί όπου αισθάνεται χαρούμενος.

Οι λεπτομέρειες του συμβολαίου του Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό, έχουν ήδη γίνει γνωστές. Συνοψίζουμε: Υπέγραψε για δύο χρόνια, με συνολικές απολαβές που δεν ξεπερνούν τα 2.000.000 στη διετία. Η ρήτρα στο συμβόλαιό του είναι 4.000.000 €, ενώ στη συμφωνία έχουν προβλεφθεί μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος, κυπέλλου, πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά και… κατάκτηση, τόσο του Champions League όσο και του Europa League. Τέλος, σχεδόν 450.000 € θα πάρουν οι τρεις συνεργάτες του, οι οποίοι επίσης υπέγραψαν τα νέα τους συμβόλαια.

Τίποτε από αυτά, όμως, δεν «εξηγεί» την τεράστια χαρά που αισθάνεται αυτές τις ημέρες ο Πέδρο Μαρτίνς. Ούτε τα λεφτά, ούτε οι τίτλοι, ούτε οι διακρίσεις. Εχοντας την ευκαιρία να συζητήσω αρκετή ώρα με τον προπονητή του Ολυμπιακού, πίσω από τις κάμερες, ελάχιστα λεπτά αφότου είχε υπογράψει το συμβόλαιό του, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να καταλάβω ότι η συζήτηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ήταν ο λόγος της συναισθηματικής του κατάστασης. Και όσα άκουσε από τον ισχυρό άνδρα των Πειραιωτών.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πέρα από περισσότερα χρήματα δεν άλλαξε τίποτε στους όρους της συνεργασίας του με τον Πέδρο Μαρτίνς. Μάλιστα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι αυτό που είπε ο Μαρτίνς στο «MEGA», για συμφωνία σε 5 λεπτά με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού, είναι ακριβές.

Η συνάντησή τους έλαβε χώρα στις 8 Απριλίου, στα γραφεία του διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού στον Πειραιά. Εκεί βρέθηκαν μόνο οι δυο τους. Χωρίς μάνατζερ, χωρίς μεταφραστές, χωρίς κανένα στέλεχος της ΠΑΕ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ενημέρωσε τον Μαρτίνς για την επιθυμία του να τον κρατήσει στον Ολυμπιακό. Και παράλληλα έκαναν μια ανθρώπινη, απολύτως φιλική και αληθινή συζήτηση, που έληξε με χειραψία συμφωνίας, μετά από πέντε λεπτά. Στην κουβέντα δεν έγινε καμία αναφορά σε λεφτά. Ειπώθηκαν μόνο τα λόγια που έπρεπε. Και τα οποία έκαναν τον Μαρτίνς ευτυχισμένο.

Το διαδικαστικό σκέλος (συμβόλαια, λεφτά, λεπτομέρειες) το ανέλαβε η γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, με τον ατζέντη του Μαρτίνς, Σάντσο Φρέιτας. Οι όροι μπήκαν στο χαρτί χωρίς βιασύνη, καθώς η συμφωνία ήταν δεδομένη. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο απόγευμα της Πέμπτης, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βάζει την υπογραφή στο μεγαλύτερο συμβόλαιο της καριέρας του. Αλλά και σε αυτό που τον έκανε πιο ευτυχισμένο από ποτέ, σε όλη του την πορεία στο ποδόσφαιρο. Όχι για τα λεφτά, αλλά διότι κατάλαβε ότι η ομάδα του τον στηρίζει, τον αγαπάει, τον εμπιστεύεται και θα συνεχίσει να του δίνει όλα τα «εργαλεία» για να κάνει τη δουλειά του σωστά και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε νέες κορυφές.