Ο απόλυτος χάρτης της… Ολυμπιακής «αυτοκρατορίας» σε όλα τα σπορ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρώτοι σε όλα τα ομαδικά αθλήματα οι Πειραιώτες - Οι φετινοί τίτλοι που κατέκτησαν, εκείνοι που έχασαν και όσοι διεκδικούν - Ποιες ομάδες τους είναι αήττητες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Οι επιτυχίες του Ολυμπιακού στα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα, που «κατεβάζει» ομάδα, έχουν εδραιώσει τον σύλλογο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ως τον «αυτοκράτορα» του ελληνικού αθλητισμού, ο σύλλογος που… μονοπωλεί τα τρόπαια!

Αυτή τη στιγμή, οι Πειραιώτες είναι πρώτοι στη βαθμολογία όλων των εθνικών πρωταθλημάτων στα παραδοσιακά ομαδικά σπορ (εξαιρούνται το Ποδόσφαιρο Γυναικών και το Χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών, στα οποία δεν «κατεβάζουν» ομάδα), ενώ η χθεσινή κατάκτηση του Κυπέλλου στο Βόλεϊ Ανδρών αποτέλεσε μια ακόμη επιβεβαίωση για την πλήρη κυριαρχία τους.

ÊÇÖÉÓÉÁ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ (ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Παρότι δεν έχει «βγει» ο Μάρτιος, οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν συνολικά την 6η φετινή κούπα σε όλα τα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα που εκπροσωπούνται, επαγγελματικά κι ερασιτεχνικά, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Μάλιστα, αν συνυπολογιστούν οι επιτυχίες στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση και τον Κλειστό Στίβο, τότε τα τρόπαια γίνονται… 8! Ο Ολυμπιακός διεκδικεί ακόμη 11 κούπες στα… παραδοσιακά ομαδικά σπορ, ενώ έχει αποκλειστεί από 5 διοργανώσεις.

Μόνο ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός έχει κερδίσει 5 τίτλους από τους συνολικά 15 στα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα που υπάγονται σε αυτόν (Μπάσκετ Γυναικών, Βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών, Πόλο Ανδρών και Γυναικών), διεκδικεί ακόμη 8, ενώ έχει αποκλειστεί σε μόλις 2 διοργανώσεις (οι ευρωπαϊκές στο βόλεϊ Ανδρών και Γυναικών). Με λίγα λόγια, έχει κατακτήσει ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο (Πόλο Γυναικών) και διεκδικεί ακόμη δυο (Πόλο Ανδρών και Γυναικών)!

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ ÔÅËÉÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Σε καθαρά εγχώριο επίπεδο, τα τμήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού έχουν κερδίσει 4 από τους 10 τίτλους που διεκδίκησαν συνολικά φέτος, ενώ είναι το φαβορί και για τους υπόλοιπους 6! Ξεχωριστή θέση στο «ερυθρόλευκο βασίλειο» έχουν οι ομάδες πόλο Ανδρών και Γυναικών, οι οποίες -μέχρι στιγμής- είναι είναι αήττητες σε Ελλάδα και Ευρώπη, για φέτος! Αήττητη είναι και η ομάδα Μπάσκετ των Γυναικών, η οποία, όμως, δεν παίζει στην Ευρώπη, αφού η φετινή σεζόν είναι η παρθενική της και τη συνδύασε με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου που διεκδίκησε.

Αναλυτικά:

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωτάθλημα: Το κατέκτησε
Κύπελλο: Το διεκδικεί (αν συνεχιστεί, θα παίξει τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά)
Champions League: Αποκλείστηκε στη φάση των «32»
Europa League: Αποκλείστηκε στη φάση των «32»

ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο)
Κύπελλο: Αποκλείστηκε (στα προημιτελικά)
Ευρωλίγκα: Τη διεκδικεί (3ος στον 2ο όμιλο του τοπ 16)

ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο)
Κύπελλο: Το κατέκτησε

ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο, αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά των πλέι οφ)
Κύπελλο: Το κατέκτησε
Ελληνικό Λιγκ Καπ: Το κατέκτησε
CEV Cup: Αποκλείστηκε (στα προημιτελικά)

ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο)
Κύπελλο: Το κατέκτησε
Challenge Cup: Αποκλείστηκε (στη φάση των «16»)

ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο)
Κύπελλο: Το διεκδικεί (περιμένει τον ορισμό του φάιναλ φορ, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, στην ημιτελική φάση)
Champions League: Το διεκδικεί (1ος στον 1ο όμιλο της φάσης των «12», αν παραμείνει 1ος θα προκριθεί απευθείας στο final 4, αν τερματίσει στην τράδα θα πάει αρχικά στο final 6)

ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Πρωτάθλημα: Το διεκδικεί (1ος στην κανονική περίοδο, έχει εξασφαλίσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας)
Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ: Το κατέκτησε
Euroleague: Τη διεκδικεί (έχει προκριθεί στο final 4, όπου θα αντιμετωπίσει την UVSE Budapest, στο Σαμπαντέλ) *Δεν διοργανώνεται Κύπελλο στο Πόλο Γυναικών.

Οι υπόλοιπες επιτυχίες

Οι επιτυχίες των Πειραιωτών, φυσικά, δεν σταματούν στα… παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα, αφού φέτος έχουν κατακτήσει ακόμη δυο τίτλους. Πρόκειται για το πρωτάθλημα (Α1) στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση (πινγκ πονγκ) Ανδρών, όπως και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, επίσης στους Ανδρες.

πηγή: sportit.gr