Στον Πειραιά κουμάντο κάνει ο Ολυμπιακός, 3-1 τον ΠΑΟ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Αμφότεροι με εκπλήξεις. Προφανώς ήθελαν να αιφνιδιάσουν οι δύο προπονητές και αρχικά τα κατάφερε ο Αντρέα Στραματσόνι. Με το 4-4-2 που παρέταξε τον Παναθηναϊκό έχοντας σε ρόμβο τους Κουτρομπή (αμυντικό χαφ), Ζέκα (δεξιά), Αμπέντ (αριστερά) και Βιγιαφάνιες (10αρι). Προτίμησε αυτό το σχήμα και για να γεμίσει τον άξονα (προφανώς) αλλά και για να έχει τον Λέτο κοντά στον Μπεργκ στην επίθεση (έτσι προήλθε και το γκολ στο 3').

Την ίδια ώρα ο Σίλβα γέμιζε ποιότητα την 11αδα του. Και Φορτούνη και Τσόρι και Φουστέρ στο ίδιο σχήμα με τους ρόλους ν' αλλάζουν διαρκώς. Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι κόφτες με τον Αργεντινό να παίζει πιο κοντά στην επίθεση και στην άμυνα ξανά οι Μποτία, Ντα Κόστα με τον Σαλίνο να παίζει στην θέση του Ομάρ.

 

ΓΚΟΛ ΜΕ ΜΠΕΡΓΚ, ΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 0-2

Και το πλάνο του Στραματσόνι βρήκε εφαρμογή. Μόλις στο 3'. Ο Λέτο έπαιξε στον χώρο πίσω από τον φορ έβγαλε την μπαλιά στην πλάτη των σέντερ μπακ και ο Μπεργκ άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ προλαβαίνοντας τους Σαλίνο και Ρομπέρτο. Κι αφού ο Καμπιάσο δεν απάντησε άμεσα (στο 5' με σουτ έξω από την περιοχή) ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα.

Εδωσε κάποια μέτρα στον Ολυμπιακό και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Και το έκανε σε μεγάλο βαθμό. Οι «πράσινοι» έκλεβαν εύκολα μπάλες με τους Ζέκα, Αμπέντ και Βιγιαφάνιες και δημιουργούσαν προϋποθέσεις και για δεύτερο γκολ. Πάντα όμως έκαναν λάθος στην τελική τους προσπάθεια. Είτε ήταν η πάσα, είτε απευθείας απειλή στον Ρομπέρτο.

Πιο χαρακτηριστική φάση αυτή του 28' με τον Ταυλαρίδη να είναι μόνος του στην μικρή περιοχή αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Ρομπέρτο.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ 1-1 ΜΕ ΚΑΜΠΙΑΣΟ

Ηταν λογικό ν' αντιδράσει ο Ολυμπιακός. Ειδικά από την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί περισσότερο το καλό πρώτο του μισάωρο στο ματς. Και στο 32' έφτασε κοντά στο γκολ με τον Φουστέρ αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Δεν έγινε το ίδιο και στο 38'. Οταν οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν ωραία την μπάλα αυτή στρώθηκε στον Καμπιάσο έξω από την περιοχή κι αυτός με δυνατό μονόκομματο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ενα γκολ που... αμφισβήτησε ο επόπτης αλλά μετά από συνεννόηση με τον Κύζα συμφώνησαν πως έπρεπε να μετρήσει. Ουσιαστικά η αμφιβολία υπήρχε για την θέση του Τσόρι. Ο Αργεντινός όντως ήταν εκτεθειμένος αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζει την φάση με την μπάλα να πηγαίνει στην άλλη γωνία.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν καλύτερα στο ματς. Πίεσαν περισσότερο την άμυνα του Παναθηναϊκού αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα στις λίγες αλλά καλές φάσεις που δημιούργησαν. Και το σουτ του Φουστέρ στο 55' κατέληξε άουτ όπως επίσης και το σουτ του Μασουακού ενώ το φάουλ του Φορτούνη το έβγαλε κόρνερ ο Στιλ στο 73'.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε με μόνο μία φάση σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Κι αυτή του Μαμούτσε στο 77'. Οταν τον έβγαλε ο Μπεργκ στον κένο χώρο ο Ρομπέρτο είχε γλιστρήσει και δεν ήταν στο τέρμα αλλά το πλασέ του από πολύ μακριά κατέληξε άουτ.

ΕΝΑ ΣΤΗΜΕΝΟ, «ΔΙΓΚΟΛΟ» ΚΑΙ 3-1!

Ο Παναθηναϊκός ήταν φανερό ότι έπαιζε με τον χρόνο. Ο Ολυμπιακός αύξησε την πίεση του με τον Σίλβα να βάζει και δεύτερο φορ κοντά στον Ιντέγε (Πούλιδο) να βγάζει αμυντικό χαφ και να προσθέτει εξτρέμ (Ερνάνι αντί Καμπιάσο) και προσπαθούσε να βρει το χρυσό γκολ Το έκανε στο 86'. Από στημένη φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ ο Ντα Κόστα πήδηξε μόνος του (!) στην μικρή περιοχή κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Πριν ακόμα καταλάβουν οι «πράσινοι» τι έγινε ήρθε και το 3-1! Ο Μιλιβόγεβιτς έψαξε με βαθιά μπαλιά τον Ερνάνι στην πλάτη του Μέστο, ο Ιταλός έκοψε ο Ταυλαρίδης ήθελε να κοντρολάρει την μπάλα που του την έκλεψε ο Ιντέγε και πλάσαερε αμέσως τον Στιλ για το 3-1. Μάλιστα ήταν τέτοιο το σοκ στους «πράσινους» που εάν ήταν πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα ίσως να έβαζαν κι άλλο γκολ μέσα σ' ένα διάστημα πέντε έξι λεπτών.

gazzeta.gr