ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΞΑΝΘΗ: Μπαλάρα στο β’, «καθάρισε» ο Πουλίδο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι Ακρίτες εμφανίστηκαν ανίκητοι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ένας “μεταμορφωμένος” Φορτούνης στο δεύτερο μέρος και ο θετικότατος και σκόρερ Πουλίδο νίκησαν τον... Τσέναμο και έδωσαν τη δύσκολη νίκη στον Ολυμπιακό με 1-0 μέσα στο “Γ. Καραϊσκάκης”.

Έχοντας πολύ καλή παρουσία στο χώρο του κέντρου, με πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία η Ξάνθη δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να κάνει το... γνωστό παιχνίδι κατοχής μέσα στην έδρα του και πατώντας καλύτερα είχε μια πολύ καλή στιγμή στο 7', με τον Ρομπέρτο να διώχνει με τα πόδια στο τετ-α-τετ με τον Ντιμιτρόφ.

Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να είναι κακοί και χωρίς σωστή ανάπτυξη (Κασάμι, Ντουρμάζ και Φορτούνης δεν “τράβηξαν”), με τους Ακρίτες να έχουν επιβάλει χαμηλό ρυθμό -ο λιγοστός κόσμος στο “Καραϊσκάκης” δεν βοήθησε να γίνει το αντίθετο- και να μπλοκάρουν τις όποιες προσπάθειες των γηπεδούχων να πλησιάσουν με αξιώσεις την περιοχή του Τσέναμο.

Από το 20λεπτο και μετά οι παίκτες του Σίλβα έδειξαν... σφυγμό, πήραν την κατοχή της μπάλας, αλλά όλα αυτά λόγο έξω απ' την περιοχή των φιλοξενούμενων (δεν έφτασε η μπάλα στον Πουλίδο που κυμάνθηκε σε... ρηχά νερά στο πρώτο μέρος).Οι παίκτες του Λουτσέσκου ανάγκασαν τους γηπεδούχους να κάνουν πολλά λάθη και έδειξαν ικανοί να κάνουν τη “ζημιά” στις αντεπιθέσεις (ακούστηκε και η πρώτη... γκρίνια από την εξέδρα).

Ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στην επανάληψη, με πιο κινητικό Φορτούνη, πιέζοντας τους Ακρίτες και αναγκάζοντας τους να γίνουν πιο αμυντικοί. Τα πρώτα σουτ του Πουλίδο στο ματς (49', 53') ήταν και οι πρώτες φάσεις που ανησύχησαν τον Τσέναμο. Η υπεροχή των “ερυθρόλευκων” έγινε καθολική, στον αγώνα πέρασαν και οι Ντομίνγκες και Ιντέγιε, αλλά η Ξάνθη “άγγιξε” το 0-1 στο 66', με το δοκάρι του Σολτάνι.

Το ματς πήρε... φωτιά στη συνέχεια, με τους Πειραιωτες να χάνουν τεράστιες ευκαιρίες με Ιντέγιε (68') και Φορτούνη (70') και τον Τσέναμο να λέει “όχι” και στις δυο (παρόλο που στην πρώτη έκανε αρχικά τραγικό λάθος). Και ενώ ο Λουσέρο είχε στο 73' πολύ καλό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση το γκολ του Ολυμπιακού.

Μετά από ωραία κάθετη του Ελαμπντελαουί στον Φορτούνη, ο Έλληνας μέσος πάσαρε πανέξυπνα στον Πουλίδο, που πλάσαρε ολομόναχος για το 1-0 και άνοιξε... λογαριασμό με την ερυθρόλευκη φανέλα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν για την ισοφάριση, αλλά η πίεση που άσκησαν δεν ήταν αρκετή για να ανησυχήσει η άμυνα των γηπεδούχων.

newsit

br