Το Καραϊσκάκη στα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου (Φωτό)


Πρόκειται για ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ξεχωριστή ιστορία, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί τόσο τους Ολυμπιακών Αγώνες του 1896 όσο και του 2004.

Λόγω των ευρωπαικών αγώνων του Ολυμπιακού και της καυτής ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι φίλαθλοί του, εικόνες του παρουσιάζονται συχνά παγκοσμίως.

Για το λόγο αυτό το FourFourTwo το συμπεριέλαβε στα 100 καλύτερα γήπεδα του κόσμου.

Ένα ποδοσφαιρικό στάδιο με ιστορία όπως κανένα άλλο. Πήρε το όνομά του από τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, ήρωα της ελληνικής επανάστασης του 1821. Ο χώρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 -την πρώτη αθλητική διοργάνωση πολλών αγωνισμάτων της σύγχρονης εποχής- και συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο μέχρι και σήμερα.

Έχει αποτελέσει μέρος άφθονων θριάμβων (ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Ελλάδα) αλλά και τραγωδιών. Για παράδειγμα η τραγωδία της Θύρας 7 το 1981, η οποία θεωρείται το ελληνικό «Χίλσμπορο», καθώς έχασαν τη ζωή τους 21 φίλαθλοι, στην προσπάθειά τους να βγουν από το γήπεδο.

Ήταν ένα από τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, πριν όμως ξαναχτίστηκε από την αρχή. Είναι, πλέον, ένα μοντέρνο γήπεδο, κατηγορίας «4 αστέρων», το οποίο βρίσκεται στην όμορφη πλευρά του λιμανιού. Δημιουργείται τρομερή ατμόσφαιρα, ειδικά όταν αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι των «αιωνίων εχθρών».

Πηγή: iefimerida.gr