Ατρόμητος-Ολυμπιακός: 1-2

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν τον σταματάει κανείς! Ούτε στο Περιστέρι δεν σταμάτησε ο Θρύλος, καθώς πήρε τη νίκη με 1-2 κόντρα στον Ατρόμητο, με… φόρα από το Ζάγκρεμπ! Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο απόλυτο σερί του στην Superleague κάνοντας το 8Χ8 και ισοφάρισε μετά από 39 χρόνια το ρεκόρ της σεζόν 1976-77.

Κορυφαίος για τους νταμπλούχους ήταν ο Αλμπέρτο Μποτία, που πέτυχε και τα δύο γκολ των «ερυθρόλευκων». Αρχικά, άνοιξε το σκορ στο 59’, με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Φελίπε Πάρντο και στο 63’ «κλείδωσε» το διπλό για τον Θρύλο, με νέα κεφαλιά ύστερα από εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Για τους Περιστεριώτες, μείωσε ο Μίλος Στόιτσεφ στο 75’ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Άσχημο και χωρίς ρυθμό και με πολλές διακοπές, ήταν το πρώτο ημίχρονο στο Περιστέρι. Ωστόσο, ο Θρύλος ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τους διαδρόμους προς την εστία του Γκορμπούνοφ.

Ωστόσο, στο 40’ ο Ατρόμητος έπειτα από κόρνερ, ο Γοδόι βρέθηκε μία… ανάσα από το γκολ, έκανε το πλασέ απέναντι στον Ρομπέρτο, αλλά ο αρχηγός του Ολυμπιακού με εκπληκτική επέμβαση κράτησε το μηδέν για την άμυνα των «ερυθρόλευκων».

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία ακόμα καλή ευκαιρία με την κεφαλιά του Ιντέγε στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Μποτία για… φίλημα!

Η «μάχη» στο Περιστέρι συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Ο Θρύλος λίγο μετά το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη, κατάφερε να απειλήσει την εστία των Περιστεριωτών. Ο Σέμπα στο 57’, δοκίμασε το αριστερό του πόδι έξω από την περιοχή, με την μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του Ατρόμητου και να καταλήγει στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Το γκολ για τους Πειραιώτες ήρθε λίγα λεπτά αργότερα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάρντο, ο Μποτία, νίκησε τους πάντες στον αέρα κα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του κάνοντας το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μετά το γκολ που πέτυχε μπόρεσε να κινηθεί πιο άνετα στο γήπεδο και έτσι... πέτυχαν και δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Μποτία στο 63’ «κλειδώνοντας» τη νίκη. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή του Ατρόμητου και ο Ισπανός στόπερ από κοντά και έχοντας ξεχαστεί από τους αμυντικούς των «κυανόλευκων», έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα γκολ από το πουθενά από τον Μίλος Στόιτσεφ στο 75’ να μπουν και πάλι στο παιχνίδι. Οι Περιστεριώτες πίεσαν μετά το γκολ που πέτυχαν για να ισοφαρίσουν, αλλά ο Θρύλος διατηρούσε το υπέρ του σκορ χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Η μοναδική στιγμή που πέρασε… δύσκολα η ερυθρόλευκη άμυνα, ήταν στο 78’ όταν μετά από σέντρα του Μαρσελίνιο, ο Λε Ταλέκ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Έτσι, λοιπόν, οι Πειραιώτες κράτησαν μέχρι το τελευταίο λεπτό το υπέρ τους σκορ και έτσι πήραν μια σπουδαία νίκη σε μία έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύονταν, συνεχίζοντας το απόλυτο σερί τους και κάνοντας το 8Χ8 στο πρωτάθλημα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (17’ Β. Στόιτσεφ), Κιβρακίδης, Γκαρσία, Ουσέρο, Γοδόι, Μπρίτο (62’ Μαρσελίνιο), Ούμπιδες (68’ Μ. Στόιτσεφ), Λε Ταλέκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76’ Τσόρι), Σεμπά, Πάρντο (72’ Ερνάνι), Ιντέγε (90'+1 Φινμπόγκασον).

πηγή: gavros.gr