Παναθηναϊκος – Ολυμπιακός 73-69

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής του ντέρμπι με το Ολυμπιακό και στην πρώτη τους αναμετρηση για το πρωτάθλημα της Α1 στο μπάσκετ στον απόηχο του περάσματός του από το ΣΕΦ για το κύπελλο.

Οι πράσινοι αν και είχαν κακό ξεκίνημα κατόρθωσαν να γυρίσουν το παχνίδι και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα .

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά το ντέρμπι καθώς ήταν εκπληκτικά εύστοχος στην επίθεση, ενώ η άμυνά του βελτιώθηκε μετά το πρώτο τετράλεπτο. Κάπως έτσι το μικρό προβάδισμα που είχε στο ξεκίνημα μετατράπηκε μετά από το εξωπραγματικό 5/5 τρίποντα σε 18-32 στο 10’ με τους φιλοξενούμενους να έχουν πάρει το μομέντουμ, την ώρα που οι «πράσινοι» δυσκολεύονταν πάρα πολύ σε αυτό το χρονικό διάστημα στην άμυνα (κάτι που το μαρτυράει το παθητικό τους) αλλά από ένα σημείο κι έπειτα και στο επιθετικό κομμάτι.

Το δεύτερο δεκάλεπτο φάνηκε από την αρχή ότι θα έχει άλλο προσανατολισμό από πλευράς των γηπεδούχων. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε το βάρος στην άμυνα των παικτών του, πιστεύοντας ότι μέσω αυτής θα επέστρεφαν στο παιχνίδι. Κι αυτό συνέβη. Ο Παναθηναϊκός δεχόταν καλάθι με το… σταγονόμετρο, αλλά μέχρι και το 17’ έκανε φτηνά λάθη που δεν του επέτρεπαν να μειώσει την διαφορά. Στο τελευταίο τρίλεπτο όμως μετουσίωσε τις καλές του άμυνες σε εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό και μάζεψε την διαφορά με αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να κλείσει με 43-41 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο αγώνας είχε γίνει πλέον ντέρμπι κι αυτό έγινε ακόμα πιο αισθητό στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι ομάδες συμβάδιζαν και με τρίποντο του Βλάντο Γιάνκοβιτς ο Παναθηναϊκός πέρασε μπροστά στο 26’ για πρώτη φορά μετά τα αρχικά 2-0 και 4-3. Οι εναλλαγές στο προβάδισμα ήταν διαδοχικές και στο 30’ ο φωτεινός πίνακας του κλειστού του ΟΑΚΑ έγραφε 56-55.

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου το παιχνίδι άρχισε να θυμίζει εκείνο το Κυπέλλου στο ΣΕΦ πριν από έντεκα ημέρες. Το «τριφύλλι» συνέχιζε την εξαιρετική του άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» τα… έσπαγαν και σιγά – σιγά η διαφορά άρχισε να ανεβαίνει. Με τρίποντο του Φώτση στο 36’ το σκορ πήγε 64-57 ενώ άλλο ένα τρίποντο από την γωνία του Φελντίν διαμόρφωσε το 67-57 στο 38’. Ο Παναθηναϊκός σε αυτό το σημείο όμως χαλάρωσε και με μπροστάρη τον Παπαπέτρου ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα γρήγορο σερί 7-0 για να μειώσει σε 67-64 και να αναγκάσει τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς όμως με δύο προσωπικά καλάθια έστειλαν την διαφορά στους επτά (71-64) στα 46’’ για το τέλος και όλα είχαν κριθεί με την κόρνα της λήξης να βρίσκει τον Παναθηναϊκό θριαμβευτή με 73-69.

Δεκάλεπτα: 18-32, 41-43, 56-55, 73-69

Παναθηναϊκός: Πάβλοβιτς, Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς, Φώτσης, Ραντούλιτσα, Φελντίν, Διαμαντίδης, Γκιστ, Καλάθης, Παπαγιάννης, Λούντζης, Κούζμιτς

Ολυμπιακός: Γιάνγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μάντζαρης, Χάκετ, Λοτζέσκι, Αθηναίου