Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το 13ο του γκολ στο φετινό Πρωτάθλημα, μπροστά στη Θύρα 13! Σκέτη απόλαυση! Ο Κώστας Μήτρογλου κάρφωσε τον Παναθηναϊκό στο 90' και ο Ολυμπιακός έφυγε από τη Λεωφόρο με νίκη 1-0.

 Ο "φονιάς" Κώστας Μήτρογλου "εκτέλεσε" με τα "πιστόλια" του τον Παναθηναϊκό μέσα στην Λεωφόρο με γκολ στο 90', "παγώνοντας" τις κερκίδες, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τους πράσινους με σκορ 0-1. Ένα τέρμα που ήρθε ύστερα από υπέροχη ατομική προσπάθεια του κορυφαίου Έλληνα σέντερ-φορ, ο οποίος γεμάτος πάθος και αποφασιστικότητα πήρε... παραμάζωμα τον Τριανταφυλλόπουλο, έδωσε πάσα στον Φουστέρ και ακολούθως ο Ισπανός του έδωσε την κατάλληλη ασίστ, με τον 25χρονο επιθετικό να σουτάρει με όλη του την δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο, ακριβώς μπροστά στα μάτια των οργανωμένων οπαδών του "τριφυλλιού". Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Μήτρογλου στην Super League, έχοντας σημειώσει 16 συνολικά, παραμένοντας στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, όντας στο +3 από τον δεύτερο στην βαθμολογία ΠΑΟΚ, τον οποίο και περιμένει την ερχόμενη εβδομάδα (10/11) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".


Το ματς

 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στην ενδεκάδα τον Ρομπέρτο τερματοφύλακα, δεξί μπακ τον Σαλίνο, κεντρικό δίδυμο στα στόπερ τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα, ενώ τον ρόλο του αριστερού μπακ τον ανέλαβε ο Χοσέ Χολέμπας. Στην μεσαία γραμμή έπαιξαν σαν δίδυμο οι Ανδρέας Σάμαρης και Γιάννης Μανιάτης, ενώ στα άκρα πήραν θέση οι Νταβίδ Φουστέρ και Τζόελ Κάμπελ. Το πόστο του δεύτερου στράικερ πίσω από τον σέντερ-φορ τον ανέλαβε ο Χαβιέρ Σαβιόλα, ενώ κορυφή στην επίθεση βρέθηκε ο Κώστας Μήτρογλου.

 

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, με τις δύο ομάδες να παίζουν με δύναμη, όντας μαχητικές σε κάθε φάση, σε κάθε διεκδίκηση. Οι Πειραιώτες όποτε έκλεβαν την μπάλα στην άμυνα επεδίωκαν να τρέχουν στην αντεπίθεση, αλλά οι ερυθρόλευκοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά το "τριφύλλι". Στο 15' είχαμε την πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση, με τον Σαλίνο από δεξιά να βγάζει με το αριστερό του πόδι μία καλοζυγισμένη σέντρα, με τον Μήτρογλου να πιάνει την γυριστή κεφαλιά, η μπάλα πήρε τροχιά για τα δίχτυα, αλλά ο Καπίνο με δυσκολία έστειλε την μπάλα άουτ σε κόρνερ, πάνω από τα δοκάρια του.

 

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν κυρίως από τα άκρα και συγκεκριμένα από την δεξιά πλευρά με τους Σαλίνο και Κάμπελ, καθώς από τα αριστερά ο Χολέμπας δεν ανέβαινε στην επίθεση, ενώ ο Φουστέρ περισσότερο συνέκλινε στο κέντρο. Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως από στραμμένες φάσεις, αλλά η ερυθρόλευκη άμυνα έδινε λύσεις. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, οι ποδοσφαιριστές του είχαν καλό passing-game και προσπαθούσαν να βρουν την κατάλληλη πάσα, τόσο με σέντρες, όσο και με κάθετες μπαλιές ώστε να απειλήσουν, αλλά οι πράσινοι στην άμυνα κατάφερναν να διώχνουν τον κίνδυνο.

 

ο ρυθμός του αγώνα στη συνέχεια έπεσε, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται. Στο 41' παραλίγο ο Ολυμπιακός να δεχόταν γκολ από... καραμπόλα, αλλά η άθελη κεφαλιά του Μανωλά πέρασε άουτ σε κόρνερ, με τους πράσινους να έχουν αναθαρρήσει και να πιέζουν περισσότερο λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Στο 43' το "τριφύλλι" έκανε την πρώτη του ευκαιρία στο ματς, όταν ο προωθημένος Μπεργκ από τα αριστερά έβγαλε παράλληλη μπαλιά στον Μέντες, ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή δοκίμασε ένα χλιαρό σουτ, αλλά ο ψύχραιμος Ρομπέρτο γράπωσε την μπάλα με δεύτερη προσπάθεια. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, με τους Πειραιώτες να κερδίζουν φάουλ από καλή θέση. Ο Χολέμπας ανέλαβε την εκτέλεση, η μπάλα βρήκε σε σώματα, αλλά την στιγμή την εκμεταλλεύθηκε ο Μήτρογλου, ο οποίος με περίτεχνη ενέργεια μέσα στη μεγάλη περιοχή ήρθε σε θέση βολής, δοκίμασε το σουτ επιχειρώντας να ανοίξει το σκορ, αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σίντεφελντ, βγαίνοντας άουτ σε κόρνερ. Σε εκείνο το σημείο το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά, λόγω ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα με διάφορα βεγγαλικά.

 

Στο 55' ο Παναθηναϊκός απείλησε την περιοχή του Ολυμπιακού, με τον Νάνο να βγάζει μία εξαιρετική παράλληλη σέντρα, με τον Πράνιτς να πιάνει στη κίνηση το σουτ από καλό σημείο, αλλά το σουτ ήταν πολύ δυνατό και η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο. Το "τριφύλλι" δημιούργησε μία ακόμη ευκαιρία στο 58', με τον Τριανταφυλλόπουλο να βγάζει μία σέντρα-σουτ από τα δεξιά, η μπάλα πήρε επικίνδυνη τροχιά, αλλά ο Ρομπέρτο την έδιωξε με τα ακροδάκτυλα, ενώ ακολούθως η μπάλα πέρασε μπροστά από σώματα, τα οποία ήταν σε θέση να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

 

Στο 61' ο Ολυμπιακός εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ, ο Μήτρογλου έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Καπίνο αντέδρασε και πάλι σωστά. Στο ίδιο λεπτό ο Γιαταμπαρέ μπήκε στο παιχνίδι αντί του Κάμπελ, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δεξιού χαφ-εξτρέμ. Στο 65' ο Μανιάτης προωθήθηκε από την δεξιά πλευρά και δοκίμασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μίτσελ πραγματοποίησε την δεύτερη του αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Σαβιόλα με τον Βάις. Στο 70' οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μία κλασική ευκαιρία για γκολ, με τον Μέντες να βγάζει μία κάθετη μπαλιά στον Φιγκερόα, ο οποίος έκανε άψογο κοντρόλ, ήρθε τετ-α-τετ με τον Ρομπέρτο, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε μόλις άουτ, δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

 

Οι πράσινοι στα επόμενα λεπτά πίεζαν περισσότερο στην επίθεση και είχαν κλείσει στην άμυνα τους ερυθρόλευκους, οι Πειραιώτες έκαναν και ορισμένα λάθη στην άμυνα, αλλά αυτά δεν κόστισαν στον Ολυμπιακό. Στο 81' ο Πράνιτς έκανε ένα δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Σαλίνο και θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά ο διαιτητής του χαρίστηκε σε εκείνη την φάση. Στο 87' ο Χολέμπας πραγματοποίησε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια, επιχείρησε να μπει μέσα στη μεγάλη περιοχή ώστε να βγάλει παράλληλη πάσα, αλλά η άμυνα του Παναθηναϊκού έδιωξε την μπάλα άουτ σε κόρνερ. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο Σάμαρης, αλλά ήταν κάκιστη.

 

Ο Ολυμπιακός, όμως, κράταγε το καλύτερο για το τέλος! Λίγο πριν τις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Μήτρογλου πραγματοποίησε μία δυναμική προσπάθεια, πήρε... παραμάζωμα τον Τριανταφυλλόπουλο, έφτασε στην μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, έδωσε πάσα στον Φουστέρ, ο Ισπανός του την ξαναέδωσε και ο Έλληνας σέντερ-φορ "εκτέλεσε" τον Καπίνο με ένα σουτ στην κλειστή δεξιά του γωνία, "γράφοντας" το 0-1 στο 90', ένα τέρμα το οποίο πανηγύρισε έντονα μαζί με τον πάγκο των ερυθρολεύκων, δείχνοντας τα περίφημα... πιστόλια του. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα του "τριφυλλιού".

 

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαΐδης"

 

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

 

Βοηθοί: Αλ. Γρεβένης (Χαλκιδικής) - Αν. Καρατζίκας (Αθηνών)

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

 

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Ρισβάνης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες, Λαγός (72' Αμπεΐντ), Ζέκα, Πράνιτς, Φιγκερόα (85' Κλωναρίδης), Μπεργκ.

 

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Κάμπελ (61' Γιαταμπαρέ), Φουστέρ (90+2' Εντινγκά), Σαβιόλα (66' Βάις), Μήτρογλου.

 

Γκολ: 90' Μήτρογλου

 

Κίτρινες: 22' Ζέκα, 25' Πράνιτς, 30' Λαγός / 37' Ρομπέρτο


Πηγή: Redplanet.gr