Βετεράνοι Ολυμπιακού για τον Σπανουδάκη: "Αντίο πρώτε των πρώτων. Αθάνατος"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο πρώτος και εμβληματικός αρχηγός του μπασκετικού Ολυμπιακού, Αλέκος Σπανουδάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές του συλλόγου θέλησαν να πουν το δικό τους “αντίο” στο θρύλο του ελληνικού μπάσκετ και των “ερυθρόλευκων”.

Το άσχημο “παιχνίδι” της μοίρας έφερε τον Ολυμπιακό να γιορτάζει τα 94 γενέθλια του και ταυτόχρονα να θρηνεί το χαμό του Αλέκου Σπανουδάκη.

Θρηνεί ο Ολυμπιακός! Πέθανε ο Αλέκος Σπανουδάκης

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου την Τετάρτη (13.03.2019) στις 14:30. Η οικογένειά, οι συγγενείς του, οι αμέτρητοι φίλοι του, θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον θρυλικό Αλέκο Σπανουδάκη, στο 3ο Νεκροταφείο Αθηνών, στη Νίκαια.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση των Βετεράνων του μπασκετικού Ολυμπιακού

«Με βαθιά οδύνη, αποχαιρετούμε τον πρώτο εμβληματικό αρχηγό του Ολυμπιακού, τον Αλέκο Σπανουδάκη! Το πρώτο ίνδαλμα όλων όσων φόρεσαν την “ερυθρόλευκη” φανέλα της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, από τότε μέχρι σήμερα.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης υπήρξε πρότυπο όλων, συμπαίκτης για κάποιος από εμάς και δάσκαλος για τους περισσότερους από τους σημερινούς Παλαίμαχους μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού. Οι στιγμές που ζήσαμε κοντά του και οι ιστορίες που έχουμε να διηγηθούμε για τον Αλέκο Σπανουδάκη δεν έχουν τέλος.

Ο Ολυμπιακός για το θάνατο του Σπανουδάκη: «Έφυγε ο μεγάλος αρχηγός»

Ο δικός μας “κυρ Αλέκος” έβαλε το πρώτο λιθαράκι στη δημιουργία του Ολυμπιακού μας και εν συνεχεία ίδρυσε τις Ακαδημίες μπάσκετ του Ολυμπιακού μεταλαμπαδεύοντας στα νέα παιδιά τις αξίες της ομάδας του Πειραιά.

Αντίο πρώτε των πρώτων! Αθάνατος!»