Η φωτογραφία του Σπανούλη που “σπάει” καρδιές (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Είναι η φωτογραφία μιας στιγμής χαράς. Ο Βασίλης Σπανούλης, λεπτά πριν, έχει στείλει τον Ολυμπιακό στον τελικό του Final 4 της Euroleague. Και το πανηγυρίζει στην πιο ζεστή αγκαλιά: στην αγκαλιά των παιδιών του.

Όσοι βρίσκονταν το απόγευμα της Παρασκευής στο Palacio de los Deportes της Μαδρίτης είδαν τον Βασίλη Σπανούλη να κάνει αυτό που κάνουν οι ηγέτες: να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του και παρά τα 0/11 σουτ να σκοράρει κατά βούληση, να χαρίσει ακόμη μια πίκρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και να στέλνει τον Ολυμπιακό σε ακόμη έναν τελικό Euroleague.

Στην κερκίδα η εγκυμονούσα σύζυγός του, Ολυμπία Χοψονίδου και οι τρεις γιοι του: ο Θανάσης, ο Βασίλης (που κάποια στιγμή αποκοιμήθηκε) και ο Δημήτρης. Σε εκείνους έτρεξε ο Βασίλης Σπανούλης όταν τελείωσε το ματς, όταν ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό.

Το είχε ξανακάνει άλλωστε αμέσως μετά το τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ, με το οποίο οι "ερυθρόλευκοι" πήραν το εισιτήριο για τη Μαδρίτη, αποκλείοντας τη Μπαρτσελόνα.

Η εικόνα είναι αν μη τι άλλο συγκινητική: ο Σπανούλης ξεχνά πανηγυρισμούς, τρίποντα, καλάθια, αστοχίες και πέφτει στην πιο ζεστή αγκαλιά, στην αγκαλιά των παιδιών και της γυναίκας του. Ο μεγαλύτερος από τους τρεις γιους του, τυλίγει τα χεράκια του γύρω από τον λαιμό του.

Μπορεί για όλους μας να είναι ο V-Span, ο Kill Bill, ο αρχηγός, ο εκτελεστής. Για εκείνον είναι ο μπαμπάς του.