Το χρονικό μιας σκευωρίας: Στόχος η συκοφάντηση του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στη συντονισμένη προσπάθεια συκοφάντησης του Ολυμπιακού και του προέδρου του Βαγγέλη Μαρινάκη προστέθηκε χθες ένα νέο κεφάλαιο, αυτό που αφορά την τάχα μου εμπλοκή του προέδρου του Ολυμπιακού σε χειραγώγηση του παιγνιδιού του πρωταθλητή.

Απο τη γνωστή Δίκη του Σκάι του καταδικασμένου ήδη για συκοφαντικές δυσφημίσεις δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η είδηση εμπλοκής του Ολυμπιακού σε στημένο ματς, χωρίς απο πουθενά κάτι τέτοιο να προκύπτει. Η νέα αυτή κακοστημένη σκευωρία έχει ως πρωταγωνιστές τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Νίκο Γεωργέα και τον «αόρατο» εργοδότη του Δημήτρη Μελισσανίδη, αφορά ένα ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια το 2013 που τελείωσε με 3-0 και κατέρρευσε σε χρόνο ρεκόρ, έπειτα από μαρτυρικές καταθέσεις του πρώην παίκτη της ΑΕΚ Παντελή Καφέ και του νέου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Νίκου Καλτσά που το 2012-13 ηταν συμπάικτες του Γεωργέα στη Βέροια. Ας βάλουμε σε τάξη την αλληλουχία των γεγονότων για να γίνει κατανοητό το ψέμα των τάχα μου αποκαλύψεων.

- Αντίθετα από τα όσα διακινούνται, στην ιστορία αυτή τίποτα δεν ξεκινά από εισαγγελικές έρευνες:

Όλα αρχίζουν μετά από την συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης (ο άνευ ιδιότητας παράγοντας) μετά την καταγγελία του Μαρινάκη για τον ξυλοδαρμό του Ζωγράφου τον περασμένο Νοέμβριο. Μεταξύ υπερβολών και μυθευμάτων ο Μελισσανίδης μιλάει για ένα ματς Ολυμπιακός – Βέροια στο οποίο παίχτηκαν 10 εκατ ευρώ (!) στη Μαλαισία και αλλού σύμφωνα με δικές του πληροφορίες. Όλα αυτά τα καταθέτει στον εισαγγελέα λίγες μέρες αργότερα χωρίς να καταθέσει κανένα απολύτως στοιχείο και με γενικότητες του τύπου «έφτασε στα αυτιά μου μια ιστορία κτλ».

Τον Μελισσανίδη, τον αόρατο εργοδότη του δηλαδή, έρχεται να επιβεβαιώσει ο υπάλληλός του Νίκος Γεωργέας που ξαφνικά θυμάται ότι δυο χρόνια πριν σε ένα ματς του Ολυμπιακού με τη Βέροια ο γενικός αρχηγός της ομάδας της Ημαθίας Γιώργος Λαναρής ζήτησε στο ημίχρονο από τους παίκτες να χάσουν με 3-0 όπως και έγινε. Ο Γεωργέας δεν παραθέτει κανένα απολύτως στοιχείο πέρα από το ότι ο ίδιος ζήτησε να γίνει αλλαγή γιατί δεν ανέχεται να χάνει από τον Ολυμπιακό, και δηλώνει ότι «θεωρεί» πως οι παράγοντες του Ολυμπιακού γνώριζαν ότι υπάρχει συμφωνία. Προσθέτει τέλος πως ο τότε συμπαίκτης του στη Βέροια Παντελής Καφές ζήτησε κι αυτός να αντικατασταθεί «αηδιασμένος» από όσα άκουσε.

Ως κατήγορος εμφανίζεται ξαφνικά ο τότε προπονητής της Βέροιας Δημήτρης Καλαϊτζίδης, που λέει την ιστορία διαφορετικά. Επιβεβαιώνει ότι ο Λαναρής ήθελε να μιλήσει στους παίκτες, ισχυρίζεται ότι δεν τον άφησε, δηλώνει ότι άλλαξε το Γεωργέα γιατί του είπε «βγάλε με μην σκοτώσω κανένα», δεν αναφέρει λέξη για τον Ολυμπιακό αλλά ρίχνει ευθύνη στον τότε πρόεδρο της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη που φέρεται να του είπε «κόουτς όλα θα πάνε καλά». Γιατί ο Καλαϊτζίδης εμπλέκει τον Αρβανιτίδη είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς: καιρό τώρα ο Αρβανιτίδης θέλει να αγοράσει τον Αρη, στον οποίο υπάρχει ο Καλαϊτζίδης εκπροσωπώντας τον ελληνοαμερικάνο αδερφό του που επίσης ενδιαφέρεται για τις μετοχές της ομάδας της Θεσσαλονίκης όταν ο Αρης θα ξαναγίνει επαγγελματικό σωματείο.

Την επόμενη μέρα ωστόσο, εμφανίζονται δυο απο τους τότε ποδοσφαιριστές της Βέροιας που δεν επιβεβαιώνουν τον Γεωργέα και τον Καλαϊτζίδη. Ο Παντελής Καφές και ο Νίκος Καλτσάς βγάζουν τον Γεωργέα ψεύτη! Ο Καφές δηλώνει πως τίποτα δεν υπέπεσε στην αντίληψή του και πως ζήτησε αλλαγή γιατί είχε πρόβλημα στους προσαγωγούς. Ο δε Καλτσάς, παίκτης του Παναθηναϊκού πλέον, δηλώνει πως ο Γεωργέας όταν βγήκε απο το ματς και κάθησε στον πάγκο έλεγε πως ο Ολυμπιακός έχει τρομερή ομάδα (!). Ο Καλτσάς εκφράζει την έκπληξή του για το πώς ο Καλαϊτζίδης και ο Γεωργέας δεν αποκάλυψαν τίποτα τότε και έμειναν κανονικά στην ομάδα για μήνες! Ανάλογες καταθέσεις έχουν κάνει και άλλοι πέντε παίκτες της Βέροιας και θα δουν το φως της δημοσιότητας στην εκδίκαση της υπόθεσης στον αθλητικό δικαστή.

Ανάλογη μεθοδολογία συκοφάντησης του Ολυμπιακού είχε ακολουθηθεί και προ ημερών με πρωταγωνιστή τότε τον Τάκη Φύσσα, μάνατζερ του ΠΑΟ, που κατήγγειλε ότι ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου Σα Πίντο του είχε εξομολογηθεί ότι είχε δεχτεί παρεμβάσεις για να μην αγωνιστούν κάποιοι παίκτες στο ματς του Ατρόμητου με τον Ολυμπιακό – πράγμα που ο Πορτογάλος προπονητής διέψευσε με επιστολή του! 

Η νοσηρή τακτική του Γκέμπελς («πες πες κάτι θα μείνει») είναι εμφανέστατη και είναι πραγματικά άξιο απορίας πως ο ανακριτής Ανδρεάδης παίρνει στα σοβαρά τέτοιες καταθέσεις. Επίσης προκαλεί απορία πως γίνεται να κατηγορεί το Μαρινάκη με βάση μια δήλωση κάποιου απίθανου που δηλώνει «στοιχηματικός αναλυτής», ονομάζεται Νίκος Παναγόπουλος και η μόνες του αναλύσεις είναι μια σειρά από κουταμάρες που αραδιάζει ως καλεσμένος της Δίκης του Σκάι. Ο απίθανός αυτός τύπος, ουσιαστικά ανεπάγγελτος αφού επάγγελμα «στοιχηματικός αναλυτής» δεν υπάρχει, δήλωσε ότι γνωρίζει πως παίχτηκαν στο διαδύκτιο 523 χιλιάδες στο παιγνίδι Ολυμπιακός – Βέροια χωρίς να κατονομάσει ούτε μια εταιρία. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κινηθεί νομικά εναντίον του εντός των επόμενων ημερών…

Τέλος με την υπόθεση αυτή θα ασχοληθεί η αθλητική δικαιοσύνη καλώντας για εξηγήσεις την Βέροια. Εναντίον του Ολυμπιακού δεν θα υπάρξει δίωξη καθώς δεν υπάρχει κανείς που να προσάπτει στον Ολυμπιακό με στοιχεία το παραμικρό.

Πηγή: parapolitika.gr