Πανιώνιος – Ολυμπιακός 2-2

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με γκολ των Μήτρογλου (66') και Ντομίνγκεζ (68') η ομάδα μας αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Ο Θρύλος έχασε πολλές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μπενίτες στο 91'.

Ο κ. Περέιρα παρέταξε την ομάδα με αλλαγές. Ο Μέγιερι ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σαντάνα και Γιαννούλης. Στο κέντρο έπαιζαν οι Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι και Φορτούνης, ενώ στις πτέρυγες ήταν οι Ντουρμάζ, Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης επανήλθε ο Κώστας Μήτρογλου. Το ματς άρχισε με τον Ολυμπιακό να πιέζει και να θέλει από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό του. Έτσι και έγινε, με την κατοχή να είναι σε μεγάλο βαθμό υπέρ των Πειραιωτών.

Μετά το πρώτο 15λεπτο ο Ντουρμάζ με τον Φουστέρ άλλαξαν πτέρυγες. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν έφερε το προβάδισμα και αντίθετα ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά στο σκορ στο 25’. Η διαρκής επιθετικότητα εγκυμονεί κινδύνους αντεπιθέσεων και αυτό «πλήρωσε» η ομάδα μας στην πρώτη, ουσιαστικά, καλή επιθετική προσπάθεια του Πανιώνιου.

Από το 1-0 και έπειτα ο Ολυμπιακός ανέλαβε εκ νέου την πρωτοβουλία των κινήσεων. Βρισκόταν διαρκώς στην επίθεση και προσπαθούσε πλέον να ισοφαρίσει. Η μπάλα περνούσε αρκετά από τα πόδια του Φορτούνη, ο οποίος προσπαθούσε να οργανώσει το παιχνίδι του Θρύλου. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, η ατυχία χτύπησε εκ νέου, με τον Μποτία να περνά αναγκαστικά εκτός αγωνιστικού χώρου, λόγω τραυματισμού. Παρτενέρ του Σαντάνα πέρασε ο Μιλιβόγεβιτς, σε έναν ρόλο τον οποίο έχει κληθεί ξανά να παίξει. Ο Ντομίνγκεζ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και πήγε «δεκάρι», με τον Φορτούνη να έρχεται πιο πίσω και κοντά στον Κασάμι. Το πρώτο μέρος έληξε με το σκορ στο 1-0, μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά.

Η επανάληψη άρχισε με μόνη αλλαγή εκείνη του Ντομίνγκεζ, η οποία βέβαια έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο «Τσόρι» με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος απείλησε με ένα σουτ εκτός περιοχής. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή, αλλά δεν κατάφερνε να φτάσει στο γκολ που χρειαζόταν για να ισοφαρίσει. Σε μία αντεπίθεσή του ο Πανιώνιος έφτασε σε δεύτερο γκολ και έβαλε πολύ δύσκολα στους Πειραιώτες.

Ο κ. Περέιρα έβαλε στο ματς τον Μπενίτες, αντί του Ντουρμάζ. Ο Πανιώνιος έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, αλλά το μέγεθος του Θρύλου και η ποιότητα ποδοσφαιριστών όπως ο Ελαμπντελαουί, ο Μήτρογλου και ο «Τσόρι», έφεραν το ματς στα ίσια, μέσα σε δύο λεπτά! Η επίθεση συνεχίστηκε για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε φέρει το ματς ξανά στο «μηδέν» και έψαχνε το (τα) γκολ της νίκης. Ο Πανιώνιος είχε «ταμπουρωθεί» και περίμενε μια ευκαιρία για να βγει σε μια αντεπίθεση. Μάλιστα, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα μας είχε δοκάρι με τον Μπενίτες. Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Θρύλος, το 2-2 δεν άλλαξε, καθώς ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.