Το γυναικείο πόλο αποκτά ερυθρόλευκο φόντο στο Final four

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο κολυμβητήριο του Πειραιά χτυπάει σήμερα και αύριο η «καρδιά» του ευρωπαϊκού πόλο γυναικών.

Με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού διεξάγεται στο «Πέτρος Καπαγέρωφ» το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκες» θα αντιμετωπίσουν τη ρωσική Κίνεφ Κίρισι (18.30) ενώ στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα αναμετρηθούν η ισπανική Σαμπαντέλ με την ουγγρική Ουίπεστ (20.15).

Η Κίνεφ Κίρισι είναι γνώριμη στους ελληνικούς συλλόγους. Στους προημιτελικούς απέκλεισε τη Βουλιαγμένη. «Η Κίρισι είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα. Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έλειψε από φάιναλ φορ, κάτι το οποίο δείχνει την πολύ σοβαρή δουλειά που κάνουν στη Ρωσία» δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χάρης Παυλίδης ενώ η τεχνικός των Ρωσίδων, Γιελένα Σμούροβα, ξεκαθάρισε τους στόχους της: «Ακόμα μια φορά βρισκόμαστε σε φάιναλ φορ, πάμε για το κύπελλο. Εχουμε πολύ σκληρή δουλειά να κάνουμε, καθώς οι ομάδες είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Μας ξέρουν και μας αναγνωρίζουν όλοι, ως μια ποιοτική ομάδα, αφού δουλεύουμε πυρετωδώς όλα αυτά τα χρόνια σε υψηλό επίπεδο».

Ξεχωριστό γεγονός για τον Πειραιά χαρακτήρισε η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, τη διοργάνωση του φάιναλ φορ: «Διαβεβαιώνω τους πάντες ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να κατακτήσουμε το κύπελλο. Πρέπει όμως να δείξουμε σεβασμό στις υπόλοιπες ομάδες, γιατί το δικαιούνται. Ολες έχουν 25% πιθανότητες να κατακτήσουν το τρόπαιο. Θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια».

Ο εκπρόσωπος της Λεν, Μάρκο Μπίρι, ανακοίνωσε ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία σκέπτεται να αναβαθμίσει τον θεσμό.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή