ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – Ολυμπιακός: 76-70

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι ικανός για όλα. Χωρίς τους Σπανούλη και Πέτγουεϊ παρέμεινε ανταγωνιστικός έως το φινάλε, με τα επιθετικά ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ να της δίνουν τη νίκη (76-70) και την πρώτη θέση του ομίλου. Οριστικά τρίτοι οι "ερυθρόλευκοι".

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Μόσχα χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη (ενώ εκτός έμεινε και ο Πέτγουεϊ, με πρόβλημα στην ωμοπλάτη). Παρ' όλα αυτά, το σκορ στο 37.15'' ήταν 69-64. Και υπήρχαν πολλοί λόγοι για αυτό. Όπως και για το 76-70 υπάρχει λόγος: τα 19 επιθετικά ριμπάουντ της ΤΣΣΚΑ -που μάλλον δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποια επισήμανση, επί της ποιότητας και της πληθώρας των παικτών που διαθέτει. Με αυτή τη νίκη και δεδομένης της ήττας που υπέστη η Φενέρμπαχτσε από τη Λαμποράλ Κούτσα, οι Ρώσοι κατέκτησαν την πρώτη θέση του ομίλου.

Βέβαια, ουδείς μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" ήταν μαχητικοί έως την κόρνα της λήξης και απέδειξαν πως είναι ικανοί για όλα -πολλώ δε, όταν είναι όλοι υγιείς. Σε ό,τι αφορά τα σενάρια, οι Πειραιώτες τερματίζουν οριστικά τρίτοι.