ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Δεν κατάφεραν να πάρουν τους 3 βαθμούς οι ερυθρόλευκοι – Μοιραίος ο Φετφατζίδης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Σε ένα μοιρασμένο ματς στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κατάφερε να παραμείνει αήττητη για ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό,
- Ένα γκολ του Μπακασέτα στο 90", αλλά και μία αδιανόητη, χαμένη ευκαιρία του Φετφατζίδη στο τέλος, έφεραν την ισοπαλία 1-1
- Γκολ "ποίημα" από Φορτούνη, με πανηγυρισμό που προκάλεσε αντιδράσεις
- Κερδισμένος ο ΠΑΟΚ, που αύξησε τη διαφορά του στους 4 βαθμούς

Ο Ολυμπιακός έφθασε κοντά στην πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ μετά την επιστροφή της στη Superleague, όμως ο Μπακασέτας στο 90ο λεπτό του αγώνα ισοφάρισε το ματς για την Ένωση και ο Φετφατζίδης «κλώτσησε» μία απίστευτη ευκαιρία για… buzzer beater υπέρ των Πειραιωτών.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, με τους «ερυθρόλευκους» να ανοίγουν τελικά το σκορ με φανταστικό γκολ του Φορτούνη, που πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στους οπαδούς της Ένωσης. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε όμως να ισοφαρίσει στο τέλος, για να έρθει στο 94′ μία ιδανική αντεπίθεση του Ολυμπιακού να βγάλει σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ τον Φετφατζίδη, ο οποίος όμως πλάσαρε ψηλά άουτ από απίστευτα πλεονεκτική θέση.

Κερδισμένος από την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, ο ΠΑΟΚ, που με τη νίκη του επί του Απόλλωνα Σμύρνης, αύξησε τη διαφορά του από αμφότερους στους 4 βαθμούς, στη βαθμολογία της Superleague, όπου «συγκατοικεί πλέον με τον Ατρόμητο.
Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς στο ΟΑΚΑ και «πίεσε» αρκετά τον Ολυμπιακό από το 10΄μέχρι και το 25′, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 11′ ο Κλωναρίδης δεν πρόλαβε να κάνει τελική, όμως στο 14′ ο Λιβάγια έπιασε τρομερό σουτ μέσα στην περιοχή, αναγκάζοντας τον Γιαννιώτη στην επέμβαση του αγώνα. Μπακασέτας και Γκάλο απείλησαν στη συνέχεια με μακρινά σουτ, με τον πρώτο να στέλνει τη μπάλα και στο δοκάρι στο 22′, μετά από σουτ που κόντραρε και στους αμυντικούς.

Μετά από το «κύμα» επιθέσεων της Ένωσης, πάντως, οι Πειραιώτες ισορρόπησαν το ματς και προσπάθησαν να βγουν στην επίθεση. Δύο ωραίες εκτελέσεις φάουλ του Φορτούνη όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες, για να φθάσουμε στο 44ο λεπτό και τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» έκανε τρομερή κάθετη στον Χασάν και αυτός έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του, όμως το διαγώνιο σουτ του, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, για να μείνει τελικά το 0-0 μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε να «πατάει» καλύτερα στο γήπεδο και μετά από 10 αδιάφορα λεπτά στο ματς, άρχισε να «πιέζει» την Ένωση, βρίσκοντας στην πρώτη του ευκαιρία και το γκολ για το 0-1. Ο Ποντένσε από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Φορτούνη αρκετά έξω από την περιοχή και αυτός με ένα απίθανο σουτ με τη μία στο 59′, έστειλε… συστημένη τη μπάλα στο «παραθυράκι» του Μπάρκα, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Το γκολ επηρέασε εμφανώς την ΑΕΚ και δυσκολεύτηκε αρκετά να «βγάλει» αντίδραση, με τον Ολυμπιακό να είναι αυτός που δημιούργησε και την  επόμενη ευκαιρία στο ματς. Στο 75′ ο Ποντένσε έκανε σέντρα ακριβείας από αριστερά, ο Χασάν έκανε φοβερή κεφαλιά, όμως ο Μπάρκας «εκτινάχθηκε» στη γωνία του και απέκρουσε για την Ένωση.

Η πρώτη «απάντηση» από την πλευρά της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη ήρθε ουσιαστικά στο 80′, όταν ο Μοράν από το ύψος της περιοχής έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε χαμηλά, λίγο άουτ.

Η επόμενη φάση στο ματς ήρθε και πάλι από την ΑΕΚ στο 89′, με τον Μπακασέτα να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά και να βρίσκει μόνο του τον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή, για να κάνει όμως αυτός τελείως άστοχη κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Αμέσως μετά, όμως, ήταν η σειρά του ίδιου του Μπακασέτα να νικήσει άπαντες μέσα στην περιοχή των Πειραιωτών και με δυνατή κεφαλιά να βάλει «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του Ουζουνίδη.

Κι εκεί που όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ο Φετφατζίδης που είχε περάσει στο ματς ως αλλαγή κατάφερε να γίνει… μοιραίος για την ομάδα του, χάνοντας την ευκαιρία -ίσως- και της χρονιάς! Σε μία ιδανική αντεπίθεση της ομάδας του στην τελευταία φάση του ματς, ο Έλληνας εξτρέμ βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, με όλο το τέρμα «ανοιχτό» μπροστά του και τη μπάλα στο καλό αριστερό του πόδι, για να τη στείλει όμως τελικά ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Μπάρκα. Ο Ολυμπιακός έχασε έτσι μια απίστευτη ευκαιρία για ένα… buzzer beater, προς τέρψιν και του ΠΑΟΚ, που αύξησε τη διαφορά του από τις δύο ομάδες στους 4 βαθμούς, μετά το τελικό 1-1 στο ΟΑΚΑ.
Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Ολυμπιακός

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης (77′ Μπογέ), Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (60′ Μοράν), Γκάλο, Κλωναρίδης (50′ Γιακουμάκης), Μπακασέτας, Λιβάγια.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μεριά, Ελαμπντελαουί, Γκιγέρμε, Καμαρά, Φορτούνης (82′ Τουρέ), Χριστοδουλόπουλος (74′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Χασάν (85′ Γκερέρο)