Βαγγέλης Μαρινάκης: “Ο άνθρωπος πίσω από τον Θρύλο”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Αυτή την ώρα, τα πολιτικά κόµµατα δεν έχουν σηµασία. Αυτό που έχει σηµασία είναι η χώρα. Αυτό που προέχει είναι η χώρα να παραµείνει στην Ευρώπη, στην ευρωζώνη. Οποιος αγαπάει την Ελλάδα ελπίζει η νέα κυβέρνηση να πετύχει στις διαπραγµατεύσεις για την οικονοµική διάσωση. ∆εν µπορώ να επενδύω στην καταστροφή της χώρας».

Με αυτά τα λόγια ο Ελληνας εφοπλιστής, πρόεδρος του Ολυµπιακού και δηµοτικός σύµβουλος Πειραιά, Ευάγγελος Μαρινάκης, πραγµατοποιεί µια βαρυσήµαντη παρέµβαση στην κρίσιµη αυτή στιγµή για τον τόπο µε συνέντευξή του στην τριµηνιαία έκδοση «TW+» της έγκυρης διεθνούς ναυτιλιακής επιθεώρησης «TradeWinds». Χαρακτηρίζει καταστροφή της Ελλάδας το ενδεχόµενο εξόδου της από την Ευρώπη και τη νοµισµατική ένωση και εµφανίζεται πεπεισµένος πως η αποπληρωµή του δηµοσίου χρέους πρέπει να επιµηκυνθεί και να βρεθεί ένας συµβιβασµός για το χρέος, ώστε να ανακάµψει η οικονοµία.

Ο ΟΛΠ

Ο Ελληνας επιχειρηµατίας, που µιλά για όλους και για όλα και φιλοξενείται στο πρωτοσέλιδο της βρετανο-νορβηγικής έκδοσης, µε τίτλο «Ευάγγελος Μαρινάκης, ο άνδρας πίσω από τον Θρύλο», επαναλαµβάνει µεταξύ άλλων το όραµά του για την πόλη του Πειραιά, αλλά και τη θέση της νέας δηµοτικής Αρχής για την πώληση του 67,7% των µετοχών του ΟΛΠ.

Υπενθυµίζεται πως η δηµαρχία Μώραλη έχει ταχθεί κατά της συνέχισης της ιδιωτικοποίησης του Οργανισµού και έχει προτείνει να αναλάβει ρόλο ο δήµος. «Ασφαλώς και ο ιδιωτικός τοµέας θα πρέπει να έχει ενεργό και κρίσιµο ρόλο και συµµετοχή στο σχέδιο αξιοποίησης του λιµανιού, αλλά χωρίς να δηµιουργηθεί µονοπώλιο», σηµειώνει ο δηµοτικός σύµβουλος Πειραιά.

Οπως αναφέρει το «TradeWinds+», ο επιχειρηµατίας, «του οποίου η περιουσία, σύµφωνα µε το “Forbes”, υπολογίζεται στα 750 εκατοµµύρια δολάρια, αγαπάει βαθιά την πόλη στην οποία γεννήθηκε και δηλώνει πως η απώτερη φιλοδοξία του είναι να υπηρετήσει τους πολίτες που τον εµπιστεύτηκαν µε την ψήφο τους. Θα ήθελε να δει τον Πειραιά να γίνεται µια πόλη µε ανθρώπινο πρόσωπο, µια πόλη που θα αξιοποιεί στο έπακρο τα συγκριτικά της πλεονεκτήµατα».

Στο κείµενο υπογραµµίζεται πως, µεσούσης της µεγαλύτερης οικονοµικής κρίσης στην ελληνική ιστορία, «ο κ. Μαρινάκης σήκωσε τα µανίκια του» για να βοηθήσει. «Αποφάσισα να κάνω ο ίδιος µερικά πράγµατα για τον Πειραιά», δηλώνει.

Και όπως αναφέρει το «TradeWinds +», δροµολόγησε µε δική του πρωτοβουλία την κατασκευή πλατειών, πάρκων, παιδικών χαρών και αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ η οµάδα του Ολυµπιακού χρηµατοδότησε την έκδοση ενός ταξιδιωτικού βιβλίου µε τίτλο «Ο Πειραιάς ως προορισµός».

Το δηµοσίευµα σηµειώνει το γεγονός πως ο συνδυασµός του εφοπλιστή κατέβηκε στις δηµοτικές εκλογές κόντρα τόσο σε αυτόν του απερχόµενου δηµάρχου, που στηρίχθηκε από τη Νέα ∆ηµοκρατία, όσο και στον αντίστοιχο του σηµερινού κυβερνώντος κόµµατος. Με δεδοµένο το υψηλό του προφίλ ως πλοιοκτήτη και ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής οµάδας, το «TradeWinds +» σηµειώνει πως η εµπλοκή του κ. Μαρινάκη στα πολιτικά δρώµενα µπορεί να εµφανίζεται ως ασυνήθιστη σε µια χώρα όπου οι επιχειρηµατίες τείνουν να παρακολουθούν από απόσταση τις πολιτικές εξελίξεις.

Οµως ο Ευ. Μαρινάκης χαρακτηρίζει τη θέση αυτή ως παλαιολιθική. «εν έχω δουλειές στην Ελλάδα και γι’ αυτό δεν έχω κανέναν ενδοιασµό να ασχοληθώ µε την πολιτική», υπογραµµίζει εµφατικά. Στο πολυσέλιδο αφιέρωµα του «TradeWinds +» παρουσιάζεται, βέβαια, και η διαδροµή του επιχειρηµατία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα τέσσερα πρωταθλήµατα που έχει κατακτήσει. «Οταν ανέλαβα τον Ολυµπιακό το 2010, δεν κρύφτηκα. Εγινα πρόεδρος και βασικός µέτοχος και από το 2010 είµαι υπεύθυνος απέναντι σε όλες τις αρµόδιες Αρχές για τον Ολυµπιακό», σηµειώνει ο Ευ. Μαρινάκης.

Στο αφιέρωµα επισηµαίνεται ότι η λατρεία των φιλάθλων για την οµάδα είναι ισχυρότερη οιασδήποτε κοµµατικής ταυτότητας. «Το πρώτο πράγµα που έκανα όταν ανέλαβα τον Ολυµπιακό ήταν να επενδύσω 60 εκατοµµύρια ευρώ. Αυτό είναι γεγονός. Ολα αυτά τα χρήµατα πήγαν στον ισολογισµό του Ολυµπιακού. Θα συνεχίσω µε την ίδια πίστη και δύναµη», τονίζει ο επιφανής εφοπλιστής, απαντώντας και στα όσα του αποδίδονται από διάφορα κέντρα που στέκονται απέναντι στον Ολυµπιακό, όπως τα ΜΜΕ του επικεφαλής του Παναθηναϊκού, Γ. Αλαφούζου.

Διαβάστε περισσότερα από τη συνέντευξη του Βαγγέλη Μαρινάκη αύριο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ