"Χρυσοί" όμιλοι και για τον Ολυμπιακό. Τα χρήματα στο Europa League

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ολυμπιακός έβαλε τις "βάσεις" για την πρόκριση κόντρα στη Μπέρνλι και την είσοδό του στους ομίλους του Europa League, γεγονός που μπορεί να του αποφέρει με τα νέα δεδομένα στην UEFA, ακόμη και ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Μπορεί να μην κατάφερε να εισέλθει για μία ακόμη χρονιά στους ομίλους του Champion League, αλλά ακόμη και οι όμιλοι του Europa League είναι ικανοί να… γεμίσουν τα ταμεία του Ολυμπιακού, εφόσον ολοκληρώσει την επιτυχία επί της Μπέρνλι.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση επί των Άγγλων μετά το 3-1 στο πρώτο ματς και στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας (30/08) έχουν τη δυνατότητα να «σφραγίσουν» την είσοδο στους ομίλους στη δεύτερη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Έσοδα άνω των 10 εκατ. ευρώ

Αν τα καταφέρουν λοιπόν, θα εξασφαλίσουν και πολύ σημαντικά ποσά για το μπάτζετ της ομάδας τους, αφού τα συνολικά έσοδα μπορούν να φθάσουν ακόμη και τα 10.000.000 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη λάβει 280.000 ευρώ από τη συμμετοχή του στον 3ο προκριματικό γύρο και θα πάρει επιπλέον 2.920.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης στους ομίλους.

Επιπλέον στους Πειραιώτες υπολογίζεται ότι αντιστοιχούν 2.500.000-3.000.000 ευρώ από τα 84 εκατ. ευρώ που θα μοιράσει η UEFA στις ομάδες του Europa League, βάσει της θέσης τους στην ευρωπαϊκή κατάταξη, όπου οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται μέσα στην 30άδα. Τα έσοδα δεν σταματούν όμως εδώ, αφού ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο και από το market pool, το οποίο όμως θα εξαρτηθεί και από τις άλλες δύο ελληνικές ομάδες και τα δικά τους αποτελέσματα στην Ευρώπη.

Με δεδομένο μάλιστα, ότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα έχει αρκετές πιθανότητες και για μία καλή πορεία στους ομίλους του Europa, όπου δεν θα βρει τα… μεγαθήρια του Champions League, τα χρήματα μπορεί να «εκτιναχθούν» και πολύ πάνω από τα 10 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι μια απλή νίκη δίνει 570.000 ευρώ, ενώ κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ.