Ντνίπρο – Ολυμπιακός 2-0

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα μπλακ-άουτ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, που έφερε δύο "φθηνά" γκολ για την Ντνίπρο, κόστισε στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν με 2-0 στο "Ολιμπίσκι" του Κιέβου χάρη στα γκολ των Κάνκαβα (50') και Ροτάν (54') και ο επαναληπτικός της επόμενης Πέμπτης (26/2, 22:05) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" γίνεται, πλέον, εξαιρετικά δύσκολος. Παράπονα των Πειραιωτών για δύο φάσεις στο τελευταίο λεπτό του αγώνα.

Η ανασκόπηση του αγώνα:

Μπροστά σε λίγους θεατές, στο αχανές "Ολιμπίσκι" του Κιέβου (5.000 ήταν περίπου οι φίλαθλοι της Ντνίπρο και άλλοι 200 του Ολυμπιακού), είδαμε ένα πρώτο ημίχρονο με πολλή τακτική και χωρίς κλασική ευκαιρία στις δύο περιοχές! Οι τελικές προσπάθειες σε αυτό το διάστημα ήταν 1 για την Ντνίπρο (καμία εντός εστίας) και 3 για τον Ολυμπιακό (2 εντός εστίας).

Οι ερυθρόλευκοι πρόσεχαν ιδιαίτερα την ανασταλτική τους λειτουργία. Με αλληλοκαλύψεις στις δύο πτέρυγες και τους Σαντάνα-Σιόβα να "καθαρίζουν" είτε με το κεφάλι είτε με τα πόδια τους διαγραφόμενους κινδύνους μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Η Ντνίπρο έπαιζε κυρίως από τα αριστερά με το δίδυμο Εζίντιο-Κονοπλιάνκα, αλλά Ελαμπντελαουί και Ντοσεβί βρίσκονταν πάντα εκεί για να τους σταματήσουν.

Ο Ντοσεβί ήταν ο πιο κινητικός ερυθρόλευκος. Σε τρεις περιπτώσεις ελίχθηκε υπέροχα από τα δεξιά, αλλά η τελική του επιλογή δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Στο 11' σέντραρε προς τον Μήτρογλου, ο οποίος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 13' αντί να γυρίσει την μπάλα παράλληλα προς τον Μήτρογλου, προτίμησε να κάνει το γύρισμα προς τα πίσω, με αποτέλεσμα η άμυνα των γηπεδούχων να απομακρύνει. Στο 25' ο Ντοσεβί "νίκησε" τον Εζίντιο στην προσωπική μονομαχία και πάτησε περιοχή από θέση μέσα δεξιά. Ο εξτρέμ από το Τόγκο έκανε το γύρισμα με το δεξί προς την περιοχή, αλλά ο Εζίντιο "πήρε το αίμα του πίσω" και έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Στο 18' ο Κονοπλιάνκα ελίχθηκε από τα αριστερά της περιοχής και επιχείρησε μία σέντρα-σουτ, με τον Ρομπέρτο να μπλοκάρει σταθερά. Η καλύτερη φάση του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος σημειώθηκε στο 21ο λεπτό, όταν ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή. Γύρισε το σώμα του και σούταρε με το αριστερό, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 22' ο Ρομπέρτο ανησύχησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, καθώς παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο αριστερό του γόνατο. Τελικά, ο Ισπανός τερματοφύλακας συνέχισε κανονικά το ματς. Στο 43' ο Ζοζούλια έστρωσε στον Ματέους, ο οποίος σούταρε άτσαλα με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει απελπιστικά άουτ. Στο 45' ο Μαζουακού βρήκε πολύ χώρο μπροστά του και δοκίμασε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, με τον Μπόικο να μπλοκάρει την μπάλα.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Μάρκεβιτς έκανε την πρώτη του αλλαγή, με τον Κάλινιτς να παίρνει τη θέση Μπέζους. Ο Κροάτης πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Ζοζούλια να μετατοπίζεται σε ρόλο περιφερειακού επιθετικού.

Στο 50' ο Ζοζούλια έστρωσε στον Κάνκαβα, ο οποίος σούταρε με το αριστερό λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα κόντραρε στον Σαντάνα και κατέληξε στην αριστερή γωνία της εστίας του Ρομπέρτο, ο οποίος έπεσε σωστά, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει. Άτυχη στιγμή για τον Ολυμπιακό, καθώς η μπάλα κόντραρε στον Βραζιλιάνο στόπερ και άλλαξε πορεία, ωστόσο το κακό είχε γίνει από τη στιγμή που οι ερυθρόλευκοι δεν μάρκαραν σωστά έξω από την περιοχή τους, επιτρέποντας να πραγματοποιηθεί το απειλητικό σουτ από τον Γεωργιανό κεντρικό χαφ. Στο 54' η Ντνίπρο κέρδισε φάουλ από τα αριστερά και έξω από την περιοχή. Ο Ροτάν ανέλαβε την εκτέλεση με το δεξί, ο Μανιάτης δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και να διώξει, ούτε και ο Σιόβας στη συνέχεια. Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, με τον Ρομπέρτο να αιφνιδιάζεται και την ερυθρόλευκη άμυνα σε πλήρη σύγχυση.

Στο 57' ο Περέιρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή. Ο Μιλιβόγιεβιτς αντικατέστησε τον Σαντάνα και αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας. Επίσης, ο Φορτούνης αντικατέστησε τον Ντομίνγκες. Ο Ολυμπιακός είχε ένα τραγικό δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο, δεχόμενος δύο "φθηνά" γκολ. Ύστερα από ένα στιβαρό πρώτο ημίχρονο, οι Πειραιώτες γύρισαν το διακόπτη στην απόδοσή τους και μπήκαν χωρίς συγκέντρωση στην επανάληψη. Πλέον, στα εναπομείναντα λεπτά του ματς, έτρεχαν και δεν έφταναν...

Η Ντνίπρο είχε δώσει μπάλα στον Ολυμπιακό και έψαχνε τις αντεπιθέσεις για να απειλήσει και να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ. Η ελληνική ομάδα αναζητούσε πάση θυσία ένα τέρμα ενόψει της ρεβάνς στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης". Στο 68' οι ερυθρόλευκοι βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Κασάμι να "σπάει" υπεροχα την μπάλα προς τα αριστερά και τον Αφελάι. Ο Ολλανδός έσπασε το τεχνικό οφσάιντ και επιχείρησε τη σέντρα προς τον Μήτρογλου, ο οποίος βρισκόταν στο ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ντόουγκλας πρόλαβε και έκανε το επιτυχημένο τάκλιν, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ. Στο 71' ο Ντουρμάζ πήρε τη θέση του Ντοσεβί, με τον Περέιρα να ολοκληρώνει τις τρεις αλλαγές του.

Στο 76' ο Ο Κονοπλιάνκα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.